Pošaljite vaš omiljeni recept!
registracija
|
prijava
Tips&Tricks
Home of BBQ
Recepti
Video recepti
Magazin
Lifestyle
Novosti
Male kulinarske tajne
Prelistajte magazin
Recepti
Pošaljite vaš omiljeni recept!
Predjela
Juhe
Glavna jela
Salate
Deserti
Hrvatska kuhinja
Dalmacija
Istra i primorje
Kontinentalna Hrvatska
Vegetarijanska jela
Raw Food
Specijaliteti s roštilja
Recept dana
Jelo iz akcijskog letka
Tips&Tricks by Špiček
Tips&Tricks by Špiček
Video recepti
Magazin
Lifestyle
Novosti
Male kulinarske tajne
Prelistajte magazin
Kategorija
(nije obavezno)
-
Predjela
Dalmacija
Istra i primorje
Juhe
Glavna jela
Kontinentalna Hrvatska
Salate
Deserti
Sezonska kuhinja
Hrvatska kuhinja
Vegetarijanska jela
Raw Food
Specijaliteti s roštilja
>Traži
Recepti
Predjela
Juhe
Glavna jela
Salate
Deserti
Hrvatska kuhinja
Dalmacija
Istra i primorje
Kontinentalna Hrvatska
Vegetarijanska jela
Raw Food
Specijaliteti s roštilja
Recept dana
Jelo iz akcijskog letka
Tips&Tricks by Špiček
Tražilica
Vrijeme pripreme:
do 15 min
do 30 min
do 45 min
više od 45 min
nije bitno
Težina pripreme:
lagano
srednje
teško
VIDEO RECEPT
Po kategoriji:
-
Predjela
Dalmacija
Istra i primorje
Juhe
Glavna jela
Kontinentalna Hrvatska
Salate
Deserti
Sezonska kuhinja
Hrvatska kuhinja
Vegetarijanska jela
Raw Food
Specijaliteti s roštilja
Po nazivu:
> Traži
Recepti
/
Hrvatska kuhinja
/
Kontinentalna Hrvatska
Punjeni pileći batak i zabatak
Vaša ocjena:
5
Težina pripreme:
2
Vrijeme pripreme:
60 min
Očistite šampinjone i narežite ih na ploške. Opreite poriluk pa ga narežite na kolutiće. Narezane namirnice popirjate na maslinovu ulju i sitno sjeckanom češnjaku
Nakon 5-6 minuta poriluk i gljive podlijte vodom, malo posolite i pirjajte još 15 minuta. Dodajte nasjeckanu mentu, naribani sir pa sve usitnite štapnim mikserom.
Izvadite kost iz pilećih zabataka pa ih nadjenite smjesom od gljiva, poriluka i sira kroz otvor gdje je izvađena kost. Nadjevene zabatke zatvorite čačkalicom ili kuhinjskim koncem
Popecite ih u grill ili dubljoj na zagrijanom ulju pa kad zažute podlijte vinom i pustite da tekućina ishlapi.
Za prilog pripremite palentu. U litru kipuće zasoljene vode dodajte kukurazno brašno, neprekidno mješajući da se ne naprave grudice. Kad je palenta gotova pustite da se malo ohladi i poslužite ju uz punjene batke.
Sastojci
Za
4
osobe
4 srednja pileća zabatka
200g poriluka
200g šampinjona
100g sira
2 režnja češnjaka
žlica svježe mente
1dl bijelog vina
maslinovo ulje
300g kukuruznog brašna
Vino Erdut Chardonnay
0,75L
Temp. serviranja:
12-14ºC
Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE:
Zatvori
Češnjak
Extra djevičansko maslinovo S-BUDGET, 1L
Pileći batak/zabatak S-BUDGET
Šampinjoni S-BUDGET, 500g
Pitanja i odgovori
Ukupno
0 pitanja
Učitaj više pitanja
Postavi
pitanje...
registracija
|
prijava
> Pošalji