Tražilica

Vrijeme pripreme:

Težina pripreme:

VIDEO RECEPT

Po kategoriji:

Po nazivu:

Puran na motovunski

Vaša ocjena:

5

Težina pripreme:

3

Vrijeme pripreme:

120 min
  1. Mrkvu narežite na komade pa ju stavite kuhati u zavrelu vodu. Odvojite meso od kostiju purećih prsa pa oblikujte dobivena prsa u što veći pureći odrezak. Odrežite okrajke prsa pa ih pomješajte sa narezanim svinjskim mesom i sve skupa sameljite u stroju za mljevenje mesa.
  2. Dodajte naribani ovčji sir, sitno narezani list celera, 2 jaja, sitno narezani pršut, prokuhanu mrkvu narezanu na sitne kockice i kesten pire. Na malo maslinova ulja prepržite pureći želudac izrezan na sitne komade. Podlijte crnim vinom pa pustite da lagano zakuha. Ocjedite želudac pa ga dodajte u smjesu s mesom i povrćem. Posolite, popaprite pa sve dobro izmješajte.
  3. Pureći odrezak istucite batom za meso pa ga lagano poslite. Na njega stavite nadjev koji ste prethodno pripremili pa ga zarolajte. Zavežite ga kuharskom špagom pa stavite u prethodno nauljenu posudu. Zagrijte pećnicu na 180°C pa ga pecite oko 75 minuta. Kad je na pola pečeno, preko svitka posložite tanku plošku prethodno narezane i pripremljene pancete.
  4. Kad je meso pečeno, odstranite špagu pa ga narežite na tanje odreske pa poslužiti s domaćim istarskim pljukancima preliveno s umakom od pečenja.

Sastojci

Za 6 osoba
  • 1kg bijelog mesa od purećih prsa
  • 300g masnijeg svinjskog mesa
  • 180g suhe mesnate pancete
  • 100g pršuta u komadu
  • 50g ribanog ovčjeg sira
  • 250g kesten pirea
  • 60g mrkve
  • 30g lista celera
  • 2 svježa jaja
  • 1.5dcl maslinova ulja
  • 1dcl crnog vina (Teran)
  • sol i svježe mljeveni crni papar

Vino Krauthaker Chardonnay Rosenberg


0,75L

Temp. serviranja:
13-14ºC

Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE:

Bio mrkva Natur*pur

Maslinovo ulje Natur*pur, 500ml

Pureća prsa

Panceta SPAR, 400g

Pitanja i odgovori Ukupno 0 pitanja

Postavi
pitanje...