Tražilica

Vrijeme pripreme:

Težina pripreme:

VIDEO RECEPT

Po kategoriji:

Po nazivu:

Rižoto s graškom i pršutom

Vaša ocjena:

4

Težina pripreme:

2

Vrijeme pripreme:

30 min
  1. Na zagrijanome maslacu popržite sitno narezani luk do lijepe zlatne boje.
  2. Dodajte pršut narezan na tanje trake i listiće kadulje pa pržite dok listići ne povenu, a potom i protisnuti češnjak, grašak, malo vode.
  3. Lagano pirjajte, a kad povrće omekša, dodajte kocke, opranu rižu, vino, pola količine vode.
  4. Kad zakipi, smanjite vatru pa kuhajte oko 15 minuta uz dolijevanje ostatka vode.
  5. Na kraju umiješajte maslinovo ulje i limunov sok. Poslužite odmah dok je toplo.

Sastojci

Za 4 osobe
  • 30 g maslaca
  • 100 g luka
  • 1 protisnuti češanj  češnjaka
  • 350 g svježeg graška
  • 300 g riže za rišota Arborio
  • 2 kocke od povrća
  • 100 g pršuta
  • 200 ml bijelog vina
  • 1 L vruće vode
  • 2 žlice maslinova ulja
  • 1 žlica limunova soka
  • 10-ak listića kadulje

Vino Toljanić Vrbnička žlahtina


0,75L

Temp. serviranja:
8-12ºC

Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE:

Arborio riža DESPAR

SPAR PREMIUM extra djevičansko maslinovo ulje, 500ml

SPAR Premium maslac, 250g

SPAR PREMUIM narezani pršut

Pitanja i odgovori Ukupno 0 pitanja

Postavi
pitanje...