Tražilica

Vrijeme pripreme:

Težina pripreme:

VIDEO RECEPT

Po kategoriji:

Po nazivu:

Špageti s tartufima u blagom kremastom umaku

Vaša ocjena:

5

Težina pripreme:

1

Vrijeme pripreme:

25 min

1. Špagete skuhajte u blago posoljenoj kipućoj vodi. Ocijedite ih i isperite hladnom vodom.

2. U većoj tavi rastopite maslac, dodajte vrhnje, tanko narezane tartufe, bosiljak, timijan, vino, malo soli i papra. Dobiveni umak možete obogatiti sa 100 g svježeg kajmaka.

3. Kad zavri, umiješajte kuhane špagete i dobro promiješajte. Poslužite odmah.

Ako želite, pospite jelo naribanim parmezanom. 

Sastojci

Za 4 osobe
  • 350 g špageta
  • 100 g maslaca
  • 50 ml suhog bijelog vina
  • 20 g tartufa
  • 100 ml vrhnja za kuhanje
  • ½ žličice sušenog bosiljka
  • ½ žličice sušenog timijana
  • grubo mljeveni papar
  • sol

Vino Pilato Malvazija


0,75L

Temp. serviranja:
12ºC

Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE:

Bio tjestenina spaghetti Natur*pur, 500g

Maslac Natur*pur, 250g

Sol SPAR Vital

Vrhnje za kuhanje SPAR, 20%, 500g

Pitanja i odgovori Ukupno 0 pitanja

Postavi
pitanje...