Tražilica

Vrijeme pripreme:

Težina pripreme:

VIDEO RECEPT

Po kategoriji:

Po nazivu:

Juneća pržolica na međimurski s pečenim krumpirom

Vaša ocjena:

4

Težina pripreme:

2

Vrijeme pripreme:

90 min
  1. Pržolice istucite batom za meso, posolite, popaprite i lagano uvaljajte u brašno. Popecite ih na vrućem ulju ali ne do kraja. Odložite ih u posudu sa strane i poklopite da se ne hlade.
  2. Nasjeckajte glavicu crvenog luka i lagano je propirjajte na zagrijanoj tavi, dodajte kosani češnjak i peršin te nastaviti pirjati dok se luk ne zažuti. Dodajte na sitno narezanu suhu slaninu i pirjajte još nekoliko minuta. Tijekom pirjanja lagano podljevajte goveđim temeljcem. Dio suhe slanine možete odvojeno popržiti u drugoj tavi i iskoristiti za posipanje pržolica prilikom posluživanja.
  3. Dodajte pržolice i prelijte ih umakom od pirjanja. Zalijte s goveđim temeljcem pa pustite da se pirja dok pržolice ne postanu potpuno mekane. Pred kraj dodajte rajčice narezane na ploške, posolite i začinite crvenom paprikom.
  4. U međuvremenu krumpir ogulite i narežite na kriške, posolitei začinite crvenom mljevenom paprikom pa stavite u nauljeni limi i pecite jedan sat u pećnici zagrijanoj na 180°C.
  5. Pečeni krumpir poslužite s pržolicom koju možete dodatno posuti s komadićima pržene slanine i sitno sjeckanim peršinom.

Sastojci

Za 4 osobe
  • 400 g juneće pržolice
  • 2 glavice crvenog luka
  • 6 režnjeva češnjaka
  • 1 žlica brašna
  • 200g svježe rajčice
  • 500g krumpira
  • 1dl ulja
  • 150g suhe slanine
  • 1 žlica mljevene crvene paprike
  • 1/2 vezice peršina
  • sol, papar

Vino Madirazza Plavac mali vrhunski


0,75L

Temp. serviranja:
18-20ºC

Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE:

Crvena paprika SPAR, 100g

Oštro brašno S-BUDGET, 1kg

Panceta SPAR, 400g

Suncokretovo ulje S-BUDGET, 1L

Crni papar SPAR, 50g

Pitanja i odgovori Ukupno 0 pitanja

Postavi
pitanje...