Tražilica

Vrijeme pripreme:

Težina pripreme:

VIDEO RECEPT

Po kategoriji:

Po nazivu:

Punjene paprike

Vaša ocjena:

4

Težina pripreme:

2

Vrijeme pripreme:

120 min
  1. Paprike operite, odrežite im dio ispod peteljke i dobro očistite od sjemenki. Očistite crveni luk i češnjak pa ih nasjeckajte na sitno. Operite i nasjeckajte na sitno lišće svježeg peršina.
  2. U veću zdjelu stavite mljeveno meso pa mu redom mu dodajte sve sastojke. Sve dobro promješajte čistim rukama. Pripremljenom smjesom napunite očišćene paprike.
  3. Zagrijte veći lonac za kuhanje pa dodajte maslinovo ulje i prepržite na njemu brašno kao da radite prežganu juhu. Kad se brašno zazlatilo dodajte pasiranu rajčicu. Dolijevajte toplu vodu sve dok ne dobijete željenu gustoću umaka.
  4. Sada u umak stavite punjene paprike, poklopite i kuhajte 90 minuta na laganoj vatri pazeći da vam umak ne zagori. Uz punjene paprike za prilog poslužite pire krumpir.

Sastojci

Za 6 osoba

Smjesa za punjenje:

  • 70 dag miješanog mljevenog mesa
  • 2 glavice crvenog luka
  • 3 režnja češnjaka
  • 1 žlica crvene mljevene slatke paprike
  • 6 žlica riže okruglog zrna
  • 1 žlica sitno sjeckanog svježeg peršina
  • sol
  • svježe mljeveni papar

Ostale namirnice:

  • 1 kg paprika (po mogućnosti babure)
  • ½ dcl maslinova ulja
  • 2 žlice brašna
  • 400g konzervirane pasirane rajčice
  • tople vode po potrebi
  • 1 žličica soli

Vino Kalazić Graševina


0,75L

Temp. serviranja:
10-12ºC

Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE:

Bio češnjak Natur*pur

Bio luk Natur*pur, paket

Crvena paprika SPAR, 100g

Extra djevičansko maslinovo ulje DESPAR, 1L

Mljeveno meso

Paprika babura

Pitanja i odgovori Ukupno 0 pitanja

Postavi
pitanje...