Tražilica

Vrijeme pripreme:

Težina pripreme:

VIDEO RECEPT

Po kategoriji:

Po nazivu:

Gljive u bijelom vinu i kiselom vrhnju

Vaša ocjena:

4

Težina pripreme:

1

Vrijeme pripreme:

25 min
  1. Gljive očistite i narežite na veće komade pa ih popržite na maslinovu ulju, dodajte sitno nasjeckani češnjak, pržite ga da samo pobijeli, podlijte bijelim vinom, kratko prokuhajte da ispari kiselina, začinite solju i paprom. Maknite s vatre, umiješajte kiselo vrhnje i listiće maslaca da dobijete kremast umak.
  2. Jelo dovršite dodavanjem nasjeckanog vlasca.

Sastojci

Za 4 osobe
  • 100 g vrganja
  • 150 g bukovača
  • 50 g šampinjona
  • 80 g maslaca
  • 100 ml kiselog vrhnja
  • 1 vezica vlasca
  • 2 češnja češnjaka
  • 150 ml bijelog vina
  • 50 ml maslinova ulja
  • sol i papar

Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE:

Bio češnjak Natur*pur

Extra djevičansko maslinovo ulje DESPAR, 1L

Kiselo vrhnje SPAR, 180g

Šampinjoni S-BUDGET, 500g

Bukovače

Pitanja i odgovori Ukupno 0 pitanja

Postavi
pitanje...