Tražilica

Vrijeme pripreme:

Težina pripreme:

VIDEO RECEPT

Po kategoriji:

Po nazivu:

Kiseli kupus s buncekom

Vaša ocjena:

4

Težina pripreme:

1

Vrijeme pripreme:

90 min
  1. Svinjski buncek dobro operite pa ga stavite kuhati u loncu s dosta vode dok se potpuno ne skuha (meso se treba odvajati od kostiju).
  2. Na zagrijanom ulju popržite sjeckani crveni luk i slaninu narezanu na kockice. Dodajte narezano kiselo zelje, lovorov list, sol i papar u zrnu te sve promiješajte.
  3. Podlijte s bijelim vinom i vodom pa nastavite kuhati na srednje jakoj vatri dok zelje ne omekša. Po potrebi podlijevajte vodom.
  4. Servirajte tako da na tanjur stavite dinstano zelje a na njega posložite narezano meso bunceka.

Sastojci

Za 4 osobe
  • suha svinjska koljenica (buncek)
  • 10dkg suhe mesnate slanine
  • 1 kg rezanog kiselog zelja
  • 1 glavica crvenog luka
  • 1dl bijelog vina
  • suncokretovo ulje
  • lovorov list
  • sol i crni papar u zrnu

Vino Kalazić Pinot crni


0,75L

Temp. serviranja:
16-18ºC

Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE:

Domaća slanina S-BUDGET

Kiseli kupus S-BUDGET, rezani, 500g

Suncokretovo ulje S-BUDGET, 1L

Šareni papar S-BUDGET, zrno, 70g

Pitanja i odgovori Ukupno 0 pitanja

Postavi
pitanje...