Tražilica

Vrijeme pripreme:

Težina pripreme:

VIDEO RECEPT

Po kategoriji:

Po nazivu:

Ličke šnicle

Vaša ocjena:

3

Težina pripreme:

2

Vrijeme pripreme:

45 min
  1. Juneće šnicle malo istucite batom za meso pa ih posolite i popaprite. Svaki juneći odrezak stavite u krušne mrvice s obje strane. Stavite ih u razmućena jaja, pa opet u mrvice.
  2. Na vrućem ulju pržite šnicle dok ne dobiju lijepu zlatnu boju s obadvije strane. Tako pohane odreske složite u dublju posudu i dodajte 2-3 žlice ulja od pohanja. Pospite kosanim češnjakom i sjeckanim peršinom. Sve zalijte s 2 dl bijelog vina pa dodajte vode toliko da šnicle budu prekrivene.
  3. Sve kuhajte na laganoj vatri oko 45 minuta dok šnicle ne postanu potpuno mekane. Uz šnicle možete poslužiti pole od krumpira koje ste prethodno zapekli u pećnici.

Sastojci

Za 4 osobe
  • 600g juneće šnicle od buta
  • 15dkg krušnih mrvica
  • 3 jaja
  • 4 režnja češnjaka
  • vezica peršina
  • 2 dl bijelog suhog vina
  • sol, papar
  • suncokretovo ulje

Vino Kutjevačka Graševina

Vinarija Kutjevo
0,75L

Temp. serviranja:
12ºC

Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE:

Češnjak

Juneći but

Krušne mrvice S-BUDGET, 450g

Suncokretovo ulje S-BUDGET, 1L

Jaja SPAR, 10kom

Pitanja i odgovori Ukupno 0 pitanja

Postavi
pitanje...