Tražilica

Vrijeme pripreme:

Težina pripreme:

VIDEO RECEPT

Po kategoriji:

Po nazivu:

Patka na međimurski s hajdinom kašom

Vaša ocjena:

4

Težina pripreme:

2

Vrijeme pripreme:

120 min
  1. Patku očistite, operite i posušite. Dobro je posolite iz vana i iznutra.
  2. Hajdinu kašu operite u mlakoj vodi napola je skuhajte u zasoljenoj vodi i ocijedite.
  3. Na dijelu masnoće popirjajte nasjeckani crveni luk i narezanu jetricu, dodajte ocjeđenu hajdinu kašu, posolite i popaprite. Sve dobro promješajte, maknite s vatre i pospite nasjeckanim peršinom. Smjesu ohladite.
  4. Patku nadjenite pripremljenom smjesom i stavite u posudu za pečenje s preostalom masnoćom. Pecite na temperaturi od 200oC oko 90 minuta. Tijekom pečenja patku prelijevajte sokom od pečenja. U posudu za pečenje dolijevajte povremeno malo tople vode kako bi meso bilo sočnije.
  5. Pečenu patku narežite na komade, posložite ih na tanjur, dodajte hajdinu kašu kao prilog i sve zalijte sokom od pečenja.

Sastojci

Za 4 osobe
  • 1 patka oko 2 kg
  • 200g hajdine kaše
  • 100g svinjske masti
  • 1 glavica crvenog luka
  • 1 pačja jetra
  • svježi peršin
  • papar, sol

Vino Krauthaker Chardonnay Rosenberg


0,75L

Temp. serviranja:
13-14ºC

Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE:

Češnjak

Mlada patka

Bio luk Natur*pur, 750g

Sitna morska kuhinjska sol S-BUDGET, 1kg

Crni papar SPAR, 50g

Pitanja i odgovori Ukupno 0 pitanja

Postavi
pitanje...