Tražilica

Vrijeme pripreme:

Težina pripreme:

VIDEO RECEPT

Po kategoriji:

Po nazivu:

Punjena pečena paprika

Vaša ocjena:

5

Težina pripreme:

2

Vrijeme pripreme:

70 min
  1. Rižu skuhajte u slanoj vodi. Procijedite je i ostavite sa strane.
  2. Paprikama odrežite vrh, odstranite koštice, operite i posušite. S odrezanih vrhova paprika odstranite peteljke, a meso paprika narežite na kockice.
  3. U veću tavu na zagrijano maslinovo ulje stavite luk narezan na tanje ploške, meso narezano na kockice i kockice paprike. Sve lagano posolite i popaprite pa pržite na srednje jakoj vatri dok luk i meso ne dobiju lijepu zlatnosmeđu boju.
  4. Dodajte protisnuti češnjak, mljevenu crvenu pariku i još kratko pržite. Maknite s vatre, dodajte kuhanu rižu i dobro izmiješajte. Dobivenom smjesom napunite izdubljene paprike i pospite ih naribanim ementalerom.
  5. Složite ih u vatrostalnu posudu, prekrijte aluminijskom folijom i pecite 40 - 50 minuta u prethodno zagrijanoj pećnici na 200 °C. Pečene paprike poslužite posute nasjeckanim peršinom.

Ako uz ovo jelo želite i umak, kad paprike stavite u vatrostalnu posudu, prelijte ih sa 500 ml pasirane rajčice koju ste prethodno blago posolili i popaprili.

Sastojci

Za 6 osoba
  • 8 srednje velikih crvenih ili žutih paprika
  • 300 g teletine u komadu
  • 150 g luka
  • 150 g riže dugog zrna
  • 50 ml maslinova ulja
  • 100 g sira ementalera
  • 2 češnja češnjaka
  • 1 žličica crvene paprike
  • sol
  • papar
  • 1 žlica nasjeckanog peršina

Vino Kressman Bordeaux Grand Reserve


0,75L

Temp. serviranja:
18ºC

Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE:

Bio luk Natur*pur, 750g

Bio paprika crvena Natur*pur

Maslinovo algae extra djevičansko S-BUDGET, 1L

Riža S-BUDGET, dugo zrno, 1kg

Začin crvena paprika SPAR, 50g

Pitanja i odgovori Ukupno 0 pitanja

Postavi
pitanje...