Tražilica

Vrijeme pripreme:

Težina pripreme:

VIDEO RECEPT

Po kategoriji:

Po nazivu:

Punjena pržena pastrva

Vaša ocjena:

4

Težina pripreme:

1

Vrijeme pripreme:

30 min
  1. U manju posudu ulijte 125 ml vode, posolite, stavite na vatru i pustite da zakuha.
  2. Uspite cous-cous, lagano promiješajte, poklopite, maknite s vatre i ostavite da odstoji pet minuta.
  3. Preko cous-cousa prelijte dvije žlice maslinova ulja i lagano promiješajte vilicom kako bi se zrna odvojila i ravnomjerno prekrila uljem.
  4. Dodajte protisnuti češnjak, sušeni ružmarin i dobro izmiješajte.
  5. Pastrve očistite, operite i dobro posušite papirnatim ubrusom. Zatim ih posolite i popaprite izvana i iznutra. Iznutra ih nakapajte limunovim sokom pa ih napunite pripremljenim cous-cousom.
  6. Uvaljajte ribu u brašno, a višak lagano otresite. Pržite pastrve u većoj tavi na dobro zagrijanom maslinovu ulju, s obje strane do lijepe zlatnosmeđe boje.
  7. Pržene pastrve poslužite uz blitvu s krumpirom ili drugim prilogom po želji.

Savjet: Kad ribu nadjenete cous-cousom, možete je zatvoriti čačkalicama kako nadjev ne bi ispadao ​

 

> PRELISTAJTE NAŠ AKCIJSKI LETAK

Sastojci

Za 4 osobe
  • 4 veće pastrve
  • 2 žlice limunova soka
  • 50 g oštrog brašna
  • 150 ml maslinova ulja
  • sol
  • krupno mljeveni šareni papar

Za nadjev:

  • 50 g cous-cousa
  • 3 češnja češnjaka
  • 1 žličica sušenog ružmarina
  • 2 žlice maslinova ulja
  • sol

Vino Toljanić Vrbnička žlahtina


0,75L

Temp. serviranja:
8-12ºC

Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE:

Bio cous-cous Natur*pur, 500g

Bio češnjak Natur*pur

Bio limun Natur*pur

Extra djevičansko maslinovo ulje DESPAR, 1L

Pastrva

Pitanja i odgovori Ukupno 0 pitanja

Postavi
pitanje...