Tražilica

Vrijeme pripreme:

Težina pripreme:

VIDEO RECEPT

Po kategoriji:

Po nazivu:

Salata od matovilca s kraljevskim bukovačama i rajčicom

Vaša ocjena:

5

Težina pripreme:

1

Vrijeme pripreme:

20 min
  1. Gljive narežite na tanke ploške, zagrijte dobro tavu, dodajte malo ulja i ispecite gljive s obje strane. Kad okrećete gljive posolite ih, po potrebi dodajte u tavu još ulja. Rajčice zarežite na vrhu u križ, blanširajte u kipućoj vodi dok se kožica ne počne odvajati, ogulite ih, odstranite srčiku i sjemenke, a meso rajčice narežite na kockice. Operite i osušite matovilac i lollo rosso salatu. Začinite gljive svježe mljevenim paprom, pomiješajte s lisnatom salatom, pospite kockicama rajčice i poslužite.

Sastojci

Za 4 osobe
  • 100 g matovilca
  • 50 g lollo rosso salate
  • 500 g kraljevskih bukovača
  • 400 g rajčice
  • 60 ml maslinovog ulja
  • 5 g soli
  • 0,2 g papra

Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE:

Bukovače

Koktel rajčica Vrtovi Hrvatske, 500g

Salata Lollo Rosso

Salata matovilac SPAR

SPAR PREMIUM extra djevičansko maslinovo ulje, 500ml

Pitanja i odgovori Ukupno 0 pitanja

Postavi
pitanje...