Tražilica

Vrijeme pripreme:

Težina pripreme:

VIDEO RECEPT

Po kategoriji:

Po nazivu:

Sočni kotleti

Vaša ocjena:

5

Težina pripreme:

2

Vrijeme pripreme:

70 min
  1. Kotlete operite i dobro posušite papirnatim ubrusom. Posolite ih, popaprite i pržite u većoj tavi na dobro zagrijanom maslinovu ulju sa svake strane oko 2 minute. Izvadite ih sa strane, a u tavu dodajte bijelo vino, lagano miješajte pola minute pa uklonite s vatre.
  2. Preostalu tekućinu prebacite u manju posudu pa umiješajte med, mljevenu papriku i češnjak u prahu. Dobivenom mješavinom dobro premažite kotlete pa ih posložite u dublju posudu za pečenje obloženu papirom za pečenje.
  3. Prekrijte folijom i pecite u pećnici prethodno zagrijanoj na 200 °C oko 30 minuta.
  4. Potom uklonite foliju i pecite još 15 - 20 minuta ili dok meso ne dobije lijepu boju. Pečene kotlete poslužite uz prilog po želji

Savjet: Na isti način možete pripremiti svinjske ili teleće kotlete​

Sastojci

Za 4 osobe
  • 1 kg janjećih kotleta
  • 2 žlice meda
  • 50 ml maslinova ulja
  • 50 ml bijelog vina
  • 2 žličice mljevene dimljene paprike
  • 2 žličice češnjaka u prahu
  • sol
  • papar

Vino Degrassi Malvazija


0,75L

Temp. serviranja:
12ºC

Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE:

Bio češnjak Natur*pur

Cvjetni med SPAR, 500g

Maslinovo ulje Natur*pur, 500ml

Sol SPAR Vital

Začin crni papar SPAR

Pitanja i odgovori Ukupno 0 pitanja

Postavi
pitanje...