Tražilica

Vrijeme pripreme:

Težina pripreme:

VIDEO RECEPT

Po kategoriji:

Po nazivu:

Som iz pećnice sa slanim perecima i parmezanom

Vaša ocjena:

5

Težina pripreme:

1

Vrijeme pripreme:

30 min
  1. Filete soma očistite, operite i dobro osušite papirnatim ubrusom. Posolite ih, popaprite, nakapajte limunovim sokom i ostavite da odstoje 5 - 10 minuta.
  2. Slane perece usitnite ili dobro zdrobite pa ih prebacite u posudu. Dodajte naribani parmezan, mljevenu crvenu papriku, čili, protisnuti češnjak, 2 žlice maslinova ulja i dobro izmiješajte.
  3. U dobivenu mješavinu položite filete soma i dobro ih obložite dobivenom smjesom sa svih strana. Tako pripremljene filete posložite u posudu za pečenje obloženu papirom za pečenje.
  4. Pecite u pećnici prethodno zagrijanoj na 200 °C 15-ak minuta.
  5. Izvadite i poslužite na podlozi od mladog špinata preliveno preostalim maslinovim uljem.

Savjet: Ako su fileti soma veći, narežite ih na manje komade

Sastojci

Za 4 osobe
  • 800 g fileta soma
  • 2 žlice limunova soka
  • 100 g slanih pereca iz vrećice
  • 40 g naribanog parmezana
  • 50 ml maslinova ulja
  • ½ žličice mljevene crvene paprike
  • ½ žličice čilija u prahu
  • 2 češnja češnjaka
  • 200 g mladog špinata
  • sol
  • papar

Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE:

Bio češnjak Natur*pur

Crvena paprika SPAR, 100g

Extra djevičansko maslinovo ulje DESPAR, 1L

Sir Grana Padano DESPAR, 100g

Špinat

Pitanja i odgovori Ukupno 0 pitanja

Postavi
pitanje...