Pošaljite vaš omiljeni recept!
registracija
|
prijava
Tips&Tricks
Home of BBQ
Recepti
Video recepti
Magazin
Lifestyle
Novosti
Male kulinarske tajne
Prelistajte magazin
Recepti
Pošaljite vaš omiljeni recept!
Predjela
Juhe
Glavna jela
Salate
Deserti
Hrvatska kuhinja
Dalmacija
Istra i primorje
Kontinentalna Hrvatska
Vegetarijanska jela
Raw Food
Tri, dva, jedan - kuhaj!
Tri, dva, jedan - ho, ho, ho!
Recept dana
Jelo iz akcijskog letka
Tips&Tricks by Špiček
Tips&Tricks by Špiček
Video recepti
Magazin
Lifestyle
Novosti
Male kulinarske tajne
Prelistajte magazin
Kategorija
(nije obavezno)
-
Predjela
Dalmacija
Istra i primorje
Juhe
Glavna jela
Kontinentalna Hrvatska
Salate
Deserti
Sezonska kuhinja
Hrvatska kuhinja
Vegetarijanska jela
Raw Food
Specijaliteti s roštilja
>Traži
Recepti
Predjela
Juhe
Glavna jela
Salate
Deserti
Hrvatska kuhinja
Dalmacija
Istra i primorje
Kontinentalna Hrvatska
Vegetarijanska jela
Raw Food
Tri, dva, jedan - kuhaj!
Tri, dva, jedan - ho, ho, ho!
Recept dana
Jelo iz akcijskog letka
Tips&Tricks by Špiček
Tražilica
Vrijeme pripreme:
do 15 min
do 30 min
do 45 min
više od 45 min
nije bitno
Težina pripreme:
lagano
srednje
teško
VIDEO RECEPT
Po kategoriji:
-
Predjela
Dalmacija
Istra i primorje
Juhe
Glavna jela
Kontinentalna Hrvatska
Salate
Deserti
Sezonska kuhinja
Hrvatska kuhinja
Vegetarijanska jela
Raw Food
Specijaliteti s roštilja
Po nazivu:
> Traži
Recepti
/
Hrvatska kuhinja
/
Kontinentalna Hrvatska
Svinjski medaljoni u umaku od zelenog papra
Vaša ocjena:
5
Težina pripreme:
1
Vrijeme pripreme:
35 min
Meso očistite od masnoće i žilica, narežite na medaljone. Svaki medaljon posolite i s jedne strane uvaljajte u brašno. Medaljone pecite na maslacu u tavi najprije na strani brašna 3 minute, okrenite i pecite još 3 minute.
Prebacite medaljone u lim za pečenje i ispecite na 180 °C do kraja, maksimalno još 5 – 6 minuta. U tavu dodajte zeleni papar, podlijte vinom, kuhajte da vino reducira, dodajte vrhnje, posolite i prokuhajte. Krumpir ogulite, narežite na kriške i pecite u dubokoj masnoći.
U tanjur stavite najprije malo umaka, dodajte tri medaljona, sa strane stavite pečeni krumpir, dodajte na meso još malo umaka i poslužite.
Savjet
: Po želji umak možete dodatno zgusnuti dodavanjem malo škroba.
Sastojci
Za
4
osobe
1 kg svinjskog lungića
sol
250 – 300 ml vrhnja za kuhanje
30 g brašna
40 g zelenog papra u salamuri
40 g maslaca
100 ml bijelog vina
800 g krumpira
200 – 300 ml suncokretovog ulja
Vino Antunović Zeleni Silvanac
0,75L
Temp. serviranja:
12ºC
Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE:
Zatvori
Glatko brašno S-BUDGET, 1kg
Krumpir Natu*pur
Suncokretovo ulje S-BUDGET, 1L
Svinjski kare
Vrhnje za kuhanje SPAR, 20%, 500g
Pitanja i odgovori
Ukupno
0 pitanja
Učitaj više pitanja
Postavi
pitanje...
registracija
|
prijava
> Pošalji