Tražilica

Vrijeme pripreme:

Težina pripreme:

VIDEO RECEPT

Po kategoriji:

Po nazivu:

Krekeri s kremom od patlidžana

Vaša ocjena:

5

Težina pripreme:

1

Vrijeme pripreme:

60 min

Krekeri: 

  1. Dva lima obložite papirom za pečenje. Od suhih sastojaka i maslaca napravite mrvičasto tijesto. Zatim dodajte vodu i umijesite glatko, mekano tijesto. Tijesto razvaljajte na debljinu oko 3 mm i izrežite krekere.
  2. Stavite ih u lim i pecite 12 minuta, odnosno dok ne počnu dobivati boju. Ohladite i poslužite s namazom od patlidžana.

Namaz:

  1. Patlidžane operite i prerežite dužinom. Svakoj polovici meso nožićem malo zarežite, posolite i prelijte s malo ulja. Stavite u zagrijanu pećnicu i pecite 35 minuta na 200 °C. Izvadite iz pećnice, žlicom odvojite meso od kore.
  2. Koru bacite, a mesu dodajte sol, papar, nasjeckani češnjak, peršinov list, preostalo maslinovo ulje i limunov sok. Sve dobro usitnite štapnim mikserom. Po želji još začinite i poslužite s krekerima.

Savjet: Namaz možete napraviti ranije i u zatvorenoj teglici držati u hladnjaku 2 – 3 dana.​

Sastojci

Za 8 osoba

Krekeri:

  • 150 g pšeničnog brašna
  • 100 g kukuruznog brašna
  • 1 žličica soli
  • 2 žlice sezama
  • 1/2 žličice mješavine provansalskih začina
  • 100 g maslaca
  • 100 ml vode

Namaz:

  • 1 kg patlidžana
  • 4 češnja češnjaka
  • 1 žličica soli
  • ½ žličice papra
  • 100 ml maslinovog ulja
  • 2 žlice limunovog soka
  • 2 žlice nasjeckanog peršinovog lista

Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE:

Bio limun Natur*pur

Extra djevičansko maslinovo ulje DESPAR, 1L

Glatko brašno S-BUDGET, 1kg

Očišćemi češnjak Vrtovi Hrvatske, 200g

Patlidžan

Pitanja i odgovori Ukupno 0 pitanja

Postavi
pitanje...