Tražilica

Vrijeme pripreme:

Težina pripreme:

VIDEO RECEPT

Po kategoriji:

Po nazivu:

Krpice sa zeljem

Vaša ocjena:

5

Težina pripreme:

1

Vrijeme pripreme:

40 min
  1. U brašno dodajte malo soli, promiješajte pa dodajte jaja i 200 ml vode, umijesite glatko tijesto (po potrebi dodajte još malo vode), a zatim ga pokrijte i ostavite da odstoji 30 minuta.
  2. Tijesto tanko razvaljajte i izrežite na manje kvadratiće, krpice, i kratko kuhajte u slanoj vodi, oko 5 minuta pa ocijedite. Luk sitno nasjeckajte i pržite na masti oko 5 minuta.
  3. Kupus očistite, maknite vanjske listove pa ga narežite na trakice, dodajte u posudu s lukom, posolite i obilnije popaprite. Pirjajte kupus 20 minuta na umjerenoj vatri (ako je potrebno možete dodati malo vode, ali i kupus će pustiti vlagu), miješajte i pazite da se ne primi za dno posude. Kupus treba omekšati, ali nemojte ga prekuhati.
  4. Dodajte kupusu skuhane i ocijeđene krpice, sve dobro promiješajte i po želji još popaprite.

Savjet: Tijesto će se brže opustiti ako ga umijesite s mlakom vodom.​

Sastojci

Za 4 osobe

Za krpice:

  • 500 g brašna
  • 2 jaje
  • prstohvat soli
  • 200 ml vode

Kupus:

  • 2 glavica luka
  • 1 glavica kupusa (oko 1 kg)
  • 1 žličica soli
  • ½ žličice papra
  • 1 žlica domaće svinjske masti

Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE:

Bijeli kupus

Bio jaja Natur*pur, 6 komada

Domaća svinjska mast S-BUDGET

Glatko brašno S-BUDGET, 1kg

Šareni papar S-BUDGET, zrno, 70g

Pitanja i odgovori Ukupno 0 pitanja

Postavi
pitanje...