Tražilica

Vrijeme pripreme:

Težina pripreme:

VIDEO RECEPT

Po kategoriji:

Po nazivu:

Kuhani dimljeni buncek s mladim lukom

Vaša ocjena:

5

Težina pripreme:

1

Vrijeme pripreme:

60 min
  1. Razrežite buncek na komade kao na slici, odstranite kost. Mladi luk nasjeckajte na kolute, odvojite bijeli od zelenog dijela. Na maslinovom ulju pirjajte bijeli dio mladog luka, kad uvene dodajte komade bunceka, podlijte vinom, dodajte zrna papra i nagnječeni režanj češnjaka, poklopite i kuhajte na laganoj vatri 30 minuta.
  2. Otklopite, dolijte malo vode, nastavite poklopljeno kuhati dok meso ne omekša. Pospite zelenim dijelom mladog luka i poslužite.

Sastojci

Za 4 osobe
  • 1,5 kg dimljenog bunceka
  • 400 g mladog luka
  • 300 ml bijelog vina
  • 1 režanj češnjaka
  • 2 – 3 zrna papra
  • 30 ml maslinovog ulja

Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE:

Buncek (koljenica)

Češnjak

Extra djevičansko maslinovo ulje DESPAR, 1L

Mladi luk

Šareni papar S-BUDGET, zrno, 70g

Pitanja i odgovori Ukupno 0 pitanja

Postavi
pitanje...