Tražilica

Vrijeme pripreme:

Težina pripreme:

VIDEO RECEPT

Po kategoriji:

Po nazivu:

Mesna štruca s kuhanim povrćem

Vaša ocjena:

5

Težina pripreme:

1

Vrijeme pripreme:

75 min
  1. Za štrucu, kruh narežite na kocke i prelijte toplim mlijekom. Luk sitno nasjeckajte i popržite na 30 g maslaca da uvene.
  2. Mljevenom mesu dodajte ocijeđeni kruh, jaja, ohlađeni luk, začinite solju i paprom, dodajte krušnih mrvica po potrebi, dobro izmiješajte.
  3. Oblikujte štrucu, prelijte uljem, pecite na 180 °C sat vremena. U međuvremenu ogulite krumpir i skuhajte u slanoj vodi.
  4. Kuhani krumpir začinite s 50 g maslaca. Mješavinu povrća blanširajte u posoljenoj vodi, ocijedite, začinite maslinovim uljem.
  5. Pečenu štrucu izvadite iz posude, masnoću u posudi za pečenje zalijte crnim vinom, pustite da prokuha, kuhačom dignite karamel s dna, legirajte preostalim maslacem.
  6. Narežite štrucu na šnite, dodajte 2 – 3 krumpira, miješano povrće, meso prelijte umakom, pospite povrće sitno sjeckanim listićima peršina, poslužite.

Sastojci

Za 4 osobe
  • 600 g mljevenog mesa (svinjetina + junetina)
  • 100 g kruha od dan ranije
  • 100 ml mlijeka
  • 100 g crvenog luka
  • 120 g maslaca
  • 1 – 2 jaja
  • 30 – 50 g krušnih mrvica
  • 28 g soli
  • 0,5 g papra
  • 800 g krumpira
  • 600 g smrznute mješavine povrća (baby mrkva, mahune, grašak, kukuruz)
  • 50 ml ulja
  • 40 ml maslinovog ulja
  • 100 ml crnog vina
  • 10 g peršinovog lista

Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE:

Bio jaja Natur*pur, 6 komada

Bio luk Natur*pur, 750g

Maslac Natur*pur, 250g

Miješano mljeveno meso

Pitanja i odgovori Ukupno 0 pitanja

Postavi
pitanje...