Tražilica

Vrijeme pripreme:

Težina pripreme:

VIDEO RECEPT

Po kategoriji:

Po nazivu:

Morski gulaš a’la buzara

Vaša ocjena:

4

Težina pripreme:

1

Vrijeme pripreme:

40 min
  1. Dagnje dobro očistite i operite.
  2. Na 50 ml dobro zagrijanog maslinova ulja stavite lignje narezane na kolutiće i cijele krakove. Kad tekućina koju puste lignje ispari, dodajte gambere i sve popržite do lijepe zlatne boje.
  3. Dodajte protisnuti češnjak, krušne mrvice, vino, lovorov list, sol i papar. Kratko pirjajte pa dodajte vodu.
  4. Kad zakuha, dodajte dagnje i kuhajte poklopljeno dok se dagnje otvore.
  5. Pospite peršinom i poslužite s poprženim kruhom.

Sastojci

Za 6 osoba
  • 1 kg dagnji
  • 300 g očišćenih lignji
  • 25 g gambera
  • 100 ml maslinova ulja
  • 4 češnja češnjaka
  • 2 žlice krušnih mrvica
  • 2 žlice nasjeckanog peršina
  • 200 ml bijelog vina
  • 1 lovorov list
  • 600 ml vode
  • sol
  • papar

Vino Madirazza Plavac mali vrhunski


0,75L

Temp. serviranja:
18-20ºC

Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE:

Dagnje na ledu

DESPAR Premium Argentinski Gamberi

Krušne mrvice S-BUDGET, 450g

Lignjun S-BUDGET, 500g

Pitanja i odgovori Ukupno 0 pitanja

Postavi
pitanje...