Tražilica

Vrijeme pripreme:

Težina pripreme:

VIDEO RECEPT

Po kategoriji:

Po nazivu:

Musaka od hobotnice, patlidžana i krumpira

Vaša ocjena:

1

Težina pripreme:

2

Vrijeme pripreme:

60 min
  1. Hobotnicu očistite i narežite na manje komade.
  2. Glavicu češnjaka poprečno prerežite.
  3. Zagrijte posudu, u vruću posudu ubacite hobotnicu i polovice češnjaka, prerezanom stranom prema dolje, zalijte maslinovim uljem, kratko popecite, zalijte vinom, dodajte 2 – 3 zrna papra, poklopite i krčkajte na laganoj vatri dok hobotnica ne omekša, povremeno protresite poklopljenu posudu.
  4. U međuvremenu ogulite krumpir, narežite na ploške i blanširajte u slanoj vodi.
  5. Patlidžane narežite na kolute, kratko zapecite, posolite.
  6. Posudu za pečenje nauljite, složite red patlidžana, zatim red hobotnice, lagano posolite, pokrijte ploškama krumpira.
  7. Pecite u pećnici na 200 °C do zlatnožute boje.

Sastojci

Za 4 osobe
  • 1,8 kg hobotnice
  • 800 g krumpira
  • 400 g patlidžana
  • 1 glavica češnjaka
  • 150 ml bijelog vina
  • 100 ml maslinovog ulja
  • sol
  • 2 – 3 zrna papra

Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE:

Bio češnjak Natur*pur

Extra djevičansko maslinovo ulje DESPAR, 1L

Krumpir Natu*pur

Patlidžan

Pitanja i odgovori Ukupno 0 pitanja

Postavi
pitanje...