Tražilica

Vrijeme pripreme:

Težina pripreme:

VIDEO RECEPT

Po kategoriji:

Po nazivu:

Musaka od mesa i krumpira

Vaša ocjena:

5

Težina pripreme:

2

Vrijeme pripreme:

90 min
  1. Luk očistite i sitno nasjeckajte. U vruću posudu stavite 3 žlice ulja, dodajte narezani luk i pržite oko 5 minuta, odnosno dok luk ne primi malo boje i postane staklast.
  2. Dodajte mljeveno meso, lovorov list i svježu papriku narezanu na kockice te uz miješanje pržite oko 20 minuta. Posolite, dodajte papar i mljevenu papriku i sve dobro promiješajte pa maknite s vatre.
  3. Ogulite krumpir, operite ga i narežite na tanje ploške. Krumpir posolite, prelijte s 2 žlice ulja i sve promiješajte tako da se ploškice krumpira oblože uljem.
  4. U vatrostalnu zdjelu stavite polovicu pripremljenih krumpira, zatim sloj mesnog nadjeva (iz kojeg ste maknuli lovor) i po mesu složite preostali krumpir. Stavite u zagrijanu pećnicu i pecite 30 minuta na 200 °C.
  5. Dok se musaka peče, u zdjeli pomiješajte jaja s kiselim vrhnjem, dodajte mlijeko i malo posolite. Izvadite musaku iz pećnice, prelijte smjesom od jaja i vratite u pećnicu na još 30 minuta.

Savjet: Prije posluživanja ostavite musaku da odstoji 15 – 20 minuta kako bi se lakše rezala i vadila na tanjure.​

Sastojci

Za 4 osobe
  • 1 kg krumpira (očišćenog)
  • 500 g mljevenog miješanog mesa (junetina i svinjetina)
  • 5 žlica suncokretovog ulja
  • 2 glavice luka
  • 1 manja crvena paprika
  • 2 lovorova lista
  • ½ žličice soli
  • ½ žličice papra
  • 1 žličica slatke mljevene paprike
  • 2 jaja
  • 200 ml mlijeka
  • 3 žlice kiselog vrhnja

Vino Orahovica Frankovka


0,75L

Temp. serviranja:
16-18ºC

Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE:

Bio luk Natur*pur, 750g

Bio paprika crvena Natur*pur

Krumpir S-BUDGET, 5kg

Miješano mljeveno meso

Suncokretovo ulje S-BUDGET, 1L

Pitanja i odgovori Ukupno 0 pitanja

Postavi
pitanje...