Pošaljite vaš omiljeni recept!
registracija
|
prijava
Tips&Tricks
Home of BBQ
Recepti
Video recepti
Magazin
Lifestyle
Novosti
Male kulinarske tajne
Prelistajte magazin
Recepti
Pošaljite vaš omiljeni recept!
Predjela
Juhe
Glavna jela
Salate
Deserti
Hrvatska kuhinja
Dalmacija
Istra i primorje
Kontinentalna Hrvatska
Vegetarijanska jela
Raw Food
Tri, dva, jedan - kuhaj!
Tri, dva, jedan - ho, ho, ho!
Recept dana
Jelo iz akcijskog letka
Tips&Tricks by Špiček
Tips&Tricks by Špiček
Video recepti
Magazin
Lifestyle
Novosti
Male kulinarske tajne
Prelistajte magazin
Kategorija
(nije obavezno)
-
Predjela
Dalmacija
Istra i primorje
Juhe
Glavna jela
Kontinentalna Hrvatska
Salate
Deserti
Sezonska kuhinja
Hrvatska kuhinja
Vegetarijanska jela
Raw Food
Specijaliteti s roštilja
>Traži
Recepti
Predjela
Juhe
Glavna jela
Salate
Deserti
Hrvatska kuhinja
Dalmacija
Istra i primorje
Kontinentalna Hrvatska
Vegetarijanska jela
Raw Food
Tri, dva, jedan - kuhaj!
Tri, dva, jedan - ho, ho, ho!
Recept dana
Jelo iz akcijskog letka
Tips&Tricks by Špiček
Tražilica
Vrijeme pripreme:
do 15 min
do 30 min
do 45 min
više od 45 min
nije bitno
Težina pripreme:
lagano
srednje
teško
VIDEO RECEPT
Po kategoriji:
-
Predjela
Dalmacija
Istra i primorje
Juhe
Glavna jela
Kontinentalna Hrvatska
Salate
Deserti
Sezonska kuhinja
Hrvatska kuhinja
Vegetarijanska jela
Raw Food
Specijaliteti s roštilja
Po nazivu:
> Traži
Recepti
/
Hrvatska kuhinja
Musaka od patlidžana
Vaša ocjena:
5
Težina pripreme:
1
Vrijeme pripreme:
60 min
Patlidžane operite i narežite na deblje ploške. Posolite i ostavite 15 minuta da puste gorčinu. Ocijedite i posušite kuhinjskim papirom. U tavi zagrijte maslinovo ulje i dodajte patlidžane pa pržite oko 2 minute s obje strane.
Maknite patlidžane na tanjur, a u istu tavu po potrebi dodajte malo maslinovog ulja i popržite luk nasjeckan na kockice. Nakon 2 minute dodajte protisnuti češnjak i mljeveno meso.
Miješajte na jakoj vatri dok meso ne dobije lijepu boju, oko 10 minuta. Dodaje žličicu soli, ½ žličice papra i pasiranu rajčicu i pirjajte 5 minuta. Maknite s vatre. Zagrijte pećnicu na 200 °C.
U posudu za pečenje na dno stavite pripremljeni patlidžan, po njemu rasporedite mesni nadjev s umakom, na vrh složite narezane rajčice, dodajte malo vode i stavite u vruću pećnicu. Pecite 20 minuta na 200 °C, a prije posluživanja pospite peršinovim listom.
Savjet:
Poslužite musaku od patlidžana uz kiselo vrhnje i zelenu salatu.
Sastojci
Za
4
osobe
1 kg patlidžana
½ žličice soli
4 žlice maslinovog ulja
Nadjev:
500 g mljevene junetine
1 luk
2 češnja češnjaka
2 rajčice
200 ml pasirane rajčice
1 žličica soli
½ žličice papra
3 žlice maslinovog ulja
100 ml vode
2 žlice nasjeckanog peršinovog lista
Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE:
Zatvori
Mljevena junetina
Pasirana rajčica DESPAR, 500g
Patlidžan
Rajčica
Žuti luk Natur*pur
Pitanja i odgovori
Ukupno
0 pitanja
Učitaj više pitanja
Postavi
pitanje...
registracija
|
prijava
> Pošalji