Tražilica

Vrijeme pripreme:

Težina pripreme:

VIDEO RECEPT

Po kategoriji:

Po nazivu:

Musaka s patlidžanima

Vaša ocjena:

4

Težina pripreme:

2

Vrijeme pripreme:

65 min

1. Patlidžane narežite na ploške i prelijte posoljenom vodom. Držite ih tako 30 minuta da nestane gorki okus i tamna boja. Zatim ih ocijedite i osušite pa narežite na komade. Popržite ih, dio po dio, u dobro zagrijanom ulju do zlatne boje pa ih stavite na upijajući papir kako bi upio višak masnoće.

2. U tavi na maslinovu ulju popržite nasjeckani luk pa dodajte papriku narezanu na kockice. Kratko pržite pa dodajte nasjeckani češnjak i mljeveno meso. Miješajući, pržite meso, posolite, dodajte peršin, papar i kumin.

3. U tavu stavite patlidžane, preko njih pripremljeno meso i narezanu rajčicu. Prelijte sa 100 ml vode, poklopite i pirjajte na laganoj vatri oko 20 minuta. Musaku možete i zapeći u pećnici zagrijanoj na 180 °C oko 30 minuta. Za pikantniji okus možete dodati ljute papričice.

Poslužite musaku s kuhanom rižom i salatom.

Sastojci

Za 4 osobe
  • 2 patlidžana srednje veličine
  • 4 žlice maslinova ulja
  • 100 g luka
  • 2 češnja češnjaka
  • 1 crvena paprika
  • 400 g mljevene junetine
  • 2 rajčice
  • ½ žličice kumina u prahu
  • 1 žlica nasjeckanog peršina
  • sol
  • papar

 

  • 200 ml ulja za prženje 

Vino Krauthaker Pinot sivi


0,75L

Temp. serviranja:
12ºC

Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE:

Bio paprika crvena Natur*pur

Bio rajčica grapolo Natur*pur

Maslinovo ulje Natur*pur, 500ml

Patlidžan

Sol SPAR Vital

Pitanja i odgovori Ukupno 0 pitanja

Postavi
pitanje...