Tražilica

Vrijeme pripreme:

Težina pripreme:

VIDEO RECEPT

Po kategoriji:

Po nazivu:

Pečena patka s kiselim kupusom

Vaša ocjena:

5

Težina pripreme:

2

Vrijeme pripreme:

90 min
  1. Patku prepolovite, posolite s obje strane i stavite u posudu za pečenje kožom prema gore.
  2. Pecite na 180 °C 1 sat i 15 minuta do 1 sat i 30 minuta. Nasjeckajte luk i češnjak, jabuke ogulite, očistite i narežite deblje ploške. Nakon 30 minuta pečenja patke, odgrabite masnoću za kupus, a u posudu oko patke dodajte jabuke i nastavite peći.
  3. Na masnoću dodajte sjeckani luk, kad uvene dodajte češnjak i kratko zabijelite, dodajte kiseli kupus, zrna papra i lagano pirjajte dok ne omekša. Pečeno meso ostavite desetak minuta da se sokovi stabiliziraju, narežite i poslužite uz kupus i plošku jabuke.

Savjet: Ako patka tijekom pečenja nema dovoljno masnoće, možete ju podliti s malo vode.​

Sastojci

Za 4 osobe
  • 1 patka
  • 800 g rezanog kiselog kupusa
  • 150 g crvenog luka
  • 2-3 režnja češnjaka
  • 1-2 jabuke
  • sol, papar u zrnu

Vino Erdut Chardonnay


0,75L

Temp. serviranja:
12-14ºC

Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE:

Bio češnjak Natur*pur

Jabuka Natur*pur

Kiseli kupus S-BUDGET, rezani, 500g

Mlada patka

Pitanja i odgovori Ukupno 0 pitanja

Postavi
pitanje...