Tražilica

Vrijeme pripreme:

Težina pripreme:

VIDEO RECEPT

Po kategoriji:

Po nazivu:

Pečena teleća jetra s lisičarkama

Vaša ocjena:

5

Težina pripreme:

1

Vrijeme pripreme:

35 min
  1. Jetra očistite od opne i žilica, narežite na komade. U tavi na pola masnoće 15 minuta pirjajte sitno sjeckani luk, dodajte gljive, miješajte pa dodajte sitno sjeckani češnjak, začinite solju i paprom.
  2. Posebno na preostaloj masnoći ispecite jetra, na kraju ih začinite solju i paprom pa dodajte u gljive. Prije posluživanja pospite listićima svježeg peršina.

Savjet: Jetru prije pripreme na kratko namočite u mlijeku kako bih bila mekša.​

Sastojci

Za 4 osobe
  • 1 kg telećih jetara
  • 400 g lisičarki
  • 200 g crvenog luka
  • 2 režnja češnjaka
  • 60 g svinjske masti
  • sol, papar
  • 2 – 3 grančice peršina

Vino Erdut Chardonnay


0,75L

Temp. serviranja:
12-14ºC

Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE:

Bio češnjak Natur*pur

Bio luk Natur*pur, paket

Domaća svinjska mast S-BUDGET

Sol SPAR Vital

Začin crni papar SPAR

Pitanja i odgovori Ukupno 0 pitanja

Postavi
pitanje...