Tražilica

Vrijeme pripreme:

Težina pripreme:

VIDEO RECEPT

Po kategoriji:

Po nazivu:

Pečeni svinjski kotleti s krumpirom i pastrnjakom

Vaša ocjena:

5

Težina pripreme:

2

Vrijeme pripreme:

80 min
  1. Prvo napravite marinadu od zgnječenog češnjaka s ljuskom, limuna koji ste grubo narezali i zgnječili ga u mužaru i nekoliko grančica svježeg ružmarina koje ste grubo natrgali. Sve sastojke marinade stavite u zdjelu skupa sa maslinovim uljem i ostavite malo sa strane da se dobro prožmu. U međuvremenu operite I posušite svinjske kotlete. Dobro ih utrlajte u pripremljenu marinadu pa ostavite sa strane na sat vremena a ako imate vremena i duže.
  2. Dok se meso marinira vi ogulite mladi krumpir, operite pastrnjak i kruške pa sve narežite na 4 dijela po dužini. Očistite i šampinjone pa ih narežite na pola. Pećnicu zagrijte na 200°C. U lim odgovarajuće veličine složite povrće, kruške i marinirano meso.  Sve lagano posolite, popaprite i prelijte ostatkom marinade u kojoj se mariniralo meso.
  3. Pecite u pećnici 60 minuta ovisno o veličini kotleta. Dok se meo peče vi možete pripremiti umak od metvice i kruha. U dubljoj posudi izmješajte svježu metvicu. Na kockice narezanu ciabatu i maslinovo ulje. Sve dobro promješajte kako bi kruh upio maslinovo ulje pa dodajte jednu žlicu senfa i žlicu aceta balsamica. Smjesu posolite, popaprite pa stavite u blender i sve lagano izmiksajte u umak. Po potrebi dodajte maslinova ulja ako vam je umak pregust
  4. Kad su kotleti pečeni lagano ih premažite umakom od metvice. Dobiti ćete fantastičnu kombinaciju uz koju možete poslužiti zelenu salatu po izboru. Uz ovo jelo će najbolje pasati čaša lagano rashlađenog terana.

Sastojci

Za 4 osobe
  • 800 g svinjskih kotleta (cca 8 kom.)
  • 1 glavica češnjaka
  • nekoliko grančica svježeg ružmarina
  • 1 limun po mogućnosti nešpricani
  • 1 dcl maslinova ulja
  • 3 korjena pastrnjaka
  • 600g mladog krumpira
  • 3 kruške
  • 100g šampinjona

za umak:

  • šaka svježe mente
  • 1 ciabatta
  • 1 žlica senfa
  • 1 žlica aceta balsamica
  • sol i svježe mljeveni papar

Vino Degrassi Teran


0,75L

Temp. serviranja:
12ºC

Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE:

Aceto balsamico DESPAR

Bio češnjak Natur*pur

Dijon Senf SPAR

Kruška Natur*pur

Mladi krumpir

Svinjski kotlet

Pitanja i odgovori Ukupno 0 pitanja

Postavi
pitanje...