Tražilica

Vrijeme pripreme:

Težina pripreme:

VIDEO RECEPT

Po kategoriji:

Po nazivu:

Pileći paprikaš s rižom i čipsom od slanine

Vaša ocjena:

5

Težina pripreme:

2

Vrijeme pripreme:

60 min
  1. Piletinu narežite na komade, posolite, pospite brašnom i zapecite na ulju da dobije zlatnožutu boju.
  2. Meso izvadite sa strane pa u istu posudu dodajte sjeckani luk i pirjajte na laganoj vatri 30 minuta povremeno podlijevajući temeljcem, zatim upržite mljevenu papriku, dodajte sitno sjeckani češnjak, popržite kratko samo da zabijeli, podlijte s malo temeljca i izmiksajte štapnim mikserom.
  3. Vratite piletinu, podlijte temeljcem, posolite i krčkajte 10 minuta.
  4. Svježu papriku narežite na kockice i dodajte u lonac.
  5. Kiselo vrhnje razradite s malo umaka i stalno miješajući ulijte u lonac, ugasite vatru.
  6. Istovremeno u drugoj posudi na maslinovom ulju glazirajte rižu, podlijte s malo temeljca, kuhajte stalno miješajući i podlijevajući 18 minuta, maknite s vatre, umiješajte maslac i na kraju ribani sir.
  7. Slaninu narežite na tanke ploškice i pržite u vrućoj tavi da dobijete čips.
  8. Pileći paprikaš poslužite uz rižoto na koji ste dodali čips, dodajte feferon i dekorirajte listićem peršina.

Sastojci

Za 4 osobe
  • 800 g filea pilećih prsa
  • 50 ml ulja
  • 500 g crvenog luka
  • 1 režanj češnjaka
  • 100 – 150 g svježe crvene paprike
  • 10 g mljevene crvene paprike
  • 200 ml masnijeg kiselog vrhnja ili milerama
  • 400 ml pilećeg temeljca
  • 60 g glatkog brašna
  • sol

Rižoto:

  • 300 g arborio riže
  • 40 ml maslinovog ulja
  • 1,2 l pilećeg temeljca
  • 60 g maslaca
  • 40 g ribanog parmezana
  • 80 g slanine
  • 4 kom kiselih feferona
  • 1 grančica svježeg peršina

Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE:

Arborio riža DESPAR

Bio paprika crvena Natur*pur

Glatko brašno S-BUDGET, 1kg

Maslac SPAR free from, 250g

Pileća prsa bez kože S-BUDGET

Pitanja i odgovori Ukupno 0 pitanja

Postavi
pitanje...