Tražilica

Vrijeme pripreme:

Težina pripreme:

VIDEO RECEPT

Po kategoriji:

Po nazivu:

Pržene lignje s pečenim krumpirom i šparogama

Vaša ocjena:

5

Težina pripreme:

2

Vrijeme pripreme:

60 min
  1. Očistite lignje. Šparoge položite na dlan, od vrha prema dolje nožem za guljenje povrća odstranite tvrdi celulozni dio.
  2. Šparoge blanširajte 2 - 3 minute u malo vode kojoj ste dodali prstohvat soli i šećera. Krumpir ogulite i narežite na kriške. U vrelu tavu dodajte 40 ml maslinova ulja i kratko pržite lignje sa svih strana. U istoj tavi, zajedno s lignjama, popržite i mini rajčice.
  3. Pržene lignje posolite. Istovremeno, u drugoj tavi pržite krumpir na suncokretovu ulju i posolite ga. Na dno tanjura stavite šparoge, dodajte lignje i dvije rajčice, a sa strane stavite krumpir. Lignje pikantirajte preostalim maslinovim uljem, pospite nasitno nasjeckanim vlascem, dodajte krišku limuna i grančicu majčine dušice, ukrasite vlatima vlasca i poslužite.

Sastojci

Za 4 osobe
  • 1,6 - 1,8 kg jadranskih lignji
  • 600 g krumpira
  • 500 g zelenih šparoga
  • 150 g mini rajčica
  • 1 limun
  • ½ vezice vlasca
  • 2 - 3 grančice majčine dušice
  • 20 g soli
  • 100 ml maslinova ulja
  • 100 ml suncokretova ulja
  • 1 prstohvat šećera

Vino Skaramuča Pošip


0,75L

Temp. serviranja:
12ºC

Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE:

Bio Cherry rajčica Natur*pur

Krumpir mladi bijeli

Lignja

Suncokretovo ulje S-BUDGET, 1L

Šparoge

Pitanja i odgovori Ukupno 0 pitanja

Postavi
pitanje...