Tražilica

Vrijeme pripreme:

Težina pripreme:

VIDEO RECEPT

Po kategoriji:

Po nazivu:

Pureća prsa s jabukama i batatom

Vaša ocjena:

5

Težina pripreme:

3

Vrijeme pripreme:

90 min
  1. Pureća prsa posolite, popaprite, premažite senfom i uljem pa ostavite da odstoje tako 15 minuta na sobnoj temperaturi. Batat očistite i narežite na komade, jabuke operite i narežite na kriške.
  2. U lim za pečenje ulijte malo ulja, u sredinu stavite pripremljena pureća prsa, pokrijte folijom i stavite u zagrijanu pećnicu. Pecite 20 – 30 minuta na 200 °C, izvadite iz pećnice, maknite foliju, oko mesa rasporedite pripremljeni batat i jabuke, lagano pokapajte maslinovim uljem i pospite majčinom dušicom te sve vratite u pećnicu.
  3. Smanjite temperaturu na 180 °C i pecite još 30 minuta. Izvadite iz pećnice, meso stavite na dasku za rezanje, pokrijte folijom i ostavite da meso odmori desetak minuta prije rezanja i posluživanja.

Savjet: U ovom jelu, kao kontrast slatkastom batatu, koristite kiselije jabuke sorte Idared ili Granny Smith. Jelo se može pripremiti i s krumpirom.​

Sastojci

Za 4 osobe
  • 800 g purećih prsa
  • 500 g jabuka
  • 500 g batata
  • 1 žličica soli
  • ¼ žličice papra
  • 1 žličica senfa
  • 1 žličica majčine dušice
  • 3 žlice maslinovog ulja

Vino Jarec Pinot Bijeli


0,75L

Temp. serviranja:
12ºC

Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE:

Batat Vrtovi Hrvatske

Jabuka Grenny Smith

Pureća prsa

Senf Estragon SPAR

SPAR PREMIUM extra djevičansko maslinovo ulje, 500ml

Pitanja i odgovori Ukupno 0 pitanja

Postavi
pitanje...