Tražilica

Vrijeme pripreme:

Težina pripreme:

VIDEO RECEPT

Po kategoriji:

Po nazivu:

Sekeli gulaš

Vaša ocjena:

4

Težina pripreme:

1

Vrijeme pripreme:

90 min
  1. Svinjetinu narežite na kocke i posolite. Luk i češnjak sitno nasjeckajte. Luk pirjajte na masti desetak minuta, dodajte češnjak, kratko popržite samo da zabijeli, dodajte kocke mesa i pirjajte pola sata.
  2. Stavite kuhati kobasice. Dodajte na meso kiseli kupus, lovor, kim i 2 – 3 zrna papra pa sve zajedno nastavite kuhati dok meso i kupus ne budu mekani. Po potrebi povremeno podlijte vodom u kojoj se kuhaju kobasice.
  3. Narežite kuhane kobasice, dodajte u kupus, provjerite okus i poslužite.

Savjet: Ako želite slabije kiseli okus kupusa prije pripreme ocijedite ga.​

Sastojci

Za 4 osobe
  • 1 kg rezanog kiselog kupusa
  • 600 g svinjske vratine bez kosti
  • 400 g dimljenih kobasica (npr. debrecinke)
  • 200 g crvenog luka
  • 2 – 3 režnja češnjaka
  • 60 g svinjske masti
  • sol, papar, kim
  • 1 – 2 lista lovora

Vino Lukačević Graševina


0,75L

Temp. serviranja:
10-12ºC

Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE:

Kiseli kupus S-BUDGET, rezani, 500g

Svinjski vrat

Začin kim SPAR, 50g

Domaća dimljena kobasica za kuhanje S-BUDGET, 300g

Pitanja i odgovori Ukupno 0 pitanja

Postavi
pitanje...