Tražilica

Vrijeme pripreme:

Težina pripreme:

VIDEO RECEPT

Po kategoriji:

Po nazivu:

Slana rolada sa sirom i šunkom

Vaša ocjena:

5

Težina pripreme:

2

Vrijeme pripreme:

60 min
  1. Za biskvit razdvojite bjelanjke i žumanjke. Pomiješajte brašno i prašak za pecivo. Bjelanjke izmiksajte u snijeg. Žumanjke posolite, dodajte brašno s praškom za pecivo, lagano miksajte pa dodajte kiselo vrhnje, ulje i ajvar.
  2. U smjesu od žumanjaka ručno umiješajte snijeg od bjelanjaka. Biskvitnu smjesu izlijte u lim obložen papirom za pečenje. Stavite u zagrijanu pećnicu i pecite oko 15 minuta na 190 °C.
  3. Vrući biskvit izvadite na vlažnu kuhinjsku krpu i savijte u roladu zajedno s krpom. Pustite da se tako savijen ohladi. Razmotajte, uklonite papir i premažite biskvit krem sirom, preko sira rasporedite tanko narezanu kuhanu šunku i pospite naribanim sirom.
  4. Ponovno zarolajte, zamotajte u prozirnu ili aluminijsku foliju i ostavite roladu u hladnjaku barem sat vremena prije rezanja.

Savjet: Ako nemate ajvar, dodajte u biskvit 2 žlice pasirane rajčice pomiješane s prstohvatom origana.​

Sastojci

Za 4 osobe

Biskvit:

  • 5 jaja
  • 2 žlice kiselog vrhnja
  • 2 žlice ajvara
  • 2 žlice ulja
  • 1 žličica praška za pecivo
  • 5 žlica brašna
  • ½ žličice soli

Nadjev:

  • 250 g krem sira
  • 150 g kuhane šunke
  • 100 g naribanog sira trapista

Vino Erdut Chardonnay


0,75L

Temp. serviranja:
12-14ºC

Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE:

Kiselo vrhnje SPAR, 180g

Sirni namaz DESPAR

SPAR PREMIUM Ajvar, 330g

SPAR PREMIUM Sir trapist u kori

Pitanja i odgovori Ukupno 0 pitanja

Postavi
pitanje...