Tražilica

Vrijeme pripreme:

Težina pripreme:

VIDEO RECEPT

Po kategoriji:

Po nazivu:

Srdele na brudet

Vaša ocjena:

5

Težina pripreme:

1

Vrijeme pripreme:

40 min
  1. Srdele očistite i posušite. Luk i češnjak očistite i sitno nasjeckajte. Na zagrijanom maslinovom ulju pržite luk dok ne omekša, dodajte češnjak pa čim zamiriše dodajte i vino, a zatim i usitnjene pelate te kuhajte 10 minuta.
  2. Dodajte srdele, narezane papričice, peršinov list i bosiljak pa sve kuhajte još 15-ak minuta.
  3. Po potrebi tijekom kuhanja u brudet dodajte i malo vode. Dok se brudet kuha, skuhajte rižu prema uputama na ambalaži.

Savjet: Brudet tijekom kuhanja nemojte miješati već samo u nekoliko navrata lagano protresite posudu.​

Sastojci

Za 4 osobe
  • 1 kg srdela
  • 300 g luka
  • 3 režnja češnjaka
  • 300 g usitnjenih pelata
  • 100 ml bijelog vina
  • 2 žlice nasjeckanog peršinovog lista
  • 1 svježa crvena papričica
  • 1 svježa zelena papričica
  • 10 svježih listova bosiljka
  • 200 g riže
  • 4 žlice maslinovog ulja

Vino Miličić Plavac Mali


0,75L

Temp. serviranja:
18-20ºC

Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE:

Arborio riža DESPAR

Očišćemi češnjak Vrtovi Hrvatske, 200g

Peršin

SPAR PREMIUM extra djevičansko maslinovo ulje, 750ml

Srdele

Pitanja i odgovori Ukupno 0 pitanja

Postavi
pitanje...