Pošaljite vaš omiljeni recept!
registracija
|
prijava
Tips&Tricks
Home of BBQ
Recepti
Video recepti
Magazin
Lifestyle
Novosti
Male kulinarske tajne
Prelistajte magazin
Recepti
Pošaljite vaš omiljeni recept!
Predjela
Juhe
Glavna jela
Salate
Deserti
Hrvatska kuhinja
Dalmacija
Istra i primorje
Kontinentalna Hrvatska
Vegetarijanska jela
Raw Food
Specijaliteti s roštilja
Recept dana
Jelo iz akcijskog letka
Tips&Tricks by Špiček
Tips&Tricks by Špiček
Video recepti
Magazin
Lifestyle
Novosti
Male kulinarske tajne
Prelistajte magazin
Kategorija
(nije obavezno)
-
Predjela
Dalmacija
Istra i primorje
Juhe
Glavna jela
Kontinentalna Hrvatska
Salate
Deserti
Sezonska kuhinja
Hrvatska kuhinja
Vegetarijanska jela
Raw Food
Specijaliteti s roštilja
>Traži
Recepti
Predjela
Juhe
Glavna jela
Salate
Deserti
Hrvatska kuhinja
Dalmacija
Istra i primorje
Kontinentalna Hrvatska
Vegetarijanska jela
Raw Food
Specijaliteti s roštilja
Recept dana
Jelo iz akcijskog letka
Tips&Tricks by Špiček
Tražilica
Vrijeme pripreme:
do 15 min
do 30 min
do 45 min
više od 45 min
nije bitno
Težina pripreme:
lagano
srednje
teško
VIDEO RECEPT
Po kategoriji:
-
Predjela
Dalmacija
Istra i primorje
Juhe
Glavna jela
Kontinentalna Hrvatska
Salate
Deserti
Sezonska kuhinja
Hrvatska kuhinja
Vegetarijanska jela
Raw Food
Specijaliteti s roštilja
Po nazivu:
> Traži
Recepti
/
Glavna jela
Svinjska leđa s pesto umakom
Vaša ocjena:
4
Težina pripreme:
1
Vrijeme pripreme:
45 min
Prvo pripremite pesto tako da sve sastojke osim maslinova ulja stavite u mužar i dobro ih izgnječite. Nakon toga polako umješajte maslinovo ulje dok ne dobijete pesto odgovarajuće gustoće i dobro povežete sve sastojke.
Napravite marinadu za kotlete na način da ćete pomješati sitno sjeckane listove timijana, sol, češnjak i svježe mljeveni papar. Sve izgnječite u mužaru pa dodajte maslinovo ulje, koricu i sok od 1 limuna. Dobivenom marinadom dobro premažite svinjske kotlete i pustite ih da se mariniraju desetak minuta ili duže.
Zagrijte grill tavu debljeg dna pa na nju staviteb peći marinirane kotlete. Pecite ih nekoliko minuta sa obadvije strane pazeći da se ne posuše ted a ostanu sočni. Nakon što ste ih ispekli ostavite ih nekoliko minuta da “odmaraju” kako bi se svi sokovi od pečenja upili u meso.
Poslužite ih prelivene pesto umakom uz prilog od kuhanog povrća ili pire krumpira sa zelenom salatom po izboru.
Sastojci
Za
4
osobe
800g svinjskih leđa (kotleta)
2 žlice svježeg timijana
2 režnja češnjaka
naribana korica i sok od 1 limuna
1 žlica maslinova ulja
sol i svježe mljeveni papar
Za pesto:
1 režanj nasjeckanog češnjaka
2 šake nasjeckanog svježeg bosiljka
1 žlica prepečenih sjemenki pinjola
2 žlice svježe ribanog parmezana
3 žlice maslinova ulja
Vino Kalazić Graševina
0,75L
Temp. serviranja:
10-12ºC
Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE:
Zatvori
Bio češnjak Natur*pur
Bio limun Natur*pur
Svinjski kotlet
Začin timijan SPAR, 20g
Pitanja i odgovori
Ukupno
0 pitanja
Učitaj više pitanja
Postavi
pitanje...
registracija
|
prijava
> Pošalji