Tražilica

Vrijeme pripreme:

Težina pripreme:

VIDEO RECEPT

Po kategoriji:

Po nazivu:

Tuna steak s balsamico umakom

Vaša ocjena:

4

Težina pripreme:

1

Vrijeme pripreme:

30 min
  1. Umak pripremite tako da pomiješate temeljac, šećer, brašno, soja i balsamico umak
  2. Lagano zagrijavajte uz miješanje dok ne zavrije te kuhajte 2-3 minute dok se ne zgusne
  3. Zatim posolite i popaprite odreske tune
  4. Ispecite ih na ugrijanoj grill tavi 3-4 minute sa svake strane
  5. Pečene odreske prelijte gotovim balsamico umakom
  6. Servirajte uz željeni prilog i/ ili salatu

Sastojci

Za 4 osobe
  • 4 odreska tune (cca. 1,5 cm debljine)
  • mljeveni šareni papar
  • sol
  • 1 šalica povrtnog temeljca
  • 4 čajne žličice smeđeg šećera
  • ½ čajne žličice škrobnog brašna
  • 1 jušna žlica balsamico umaka
  • 1 jušna žlica soja umaka

Vino Krauthaker Chardonnay Rosenberg


0,75L

Temp. serviranja:
13-14ºC

Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE:

Aceto balsamico DESPAR

Smeđi šećer DESPAR

Bio kocka za juhu Natur*Pur

Tuna odrezak

Pitanja i odgovori Ukupno 0 pitanja

Postavi
pitanje...