Tražilica

Vrijeme pripreme:

Težina pripreme:

VIDEO RECEPT

Po kategoriji:

Po nazivu:

Avgolemono – grčka juha s jajima i limunom

Vaša ocjena:

5

Težina pripreme:

1

Vrijeme pripreme:

80 min
  1. Vodu zakuhajte s očišćenim povrćem za juhu pa dodajte piletinu, sol i papar. Kuhajte 45 minuta dok piletina ne bude gotova. Izvadite piletinu sa strane, procijedite juhu. 
  2. Odvojite 300 ml temeljca u lončić sa strane i držite na vatri, a ostatak vratite u lonac, zakuhajte, dodajte ječmenu kašu i natrganu piletinu. Kuhajte dok ječam ne bude gotov. 
  3. Jaja miksajte nekoliko minuta dok se ne pretvore u pjenu. Postupno dodajte limunov sok te na kraju sporo ulijevajući dodajte 300 ml vrućeg temeljca. Lagano ulijevajte u ostatak juhe s ječmom i piletinom. 
  4. Na laganoj vatri kuhajte oko 5 minuta da se blago zgusne. Pazite da juha ne prokuha jer će se zgrušati. Maknite s vatre, dočinite po potrebi, servirajte ukrašeno peršinom, kriškama limuna i krupno mljevenim šarenim paprom. 

Savjet: Laganim dodavanjem manje količine vrućeg temeljca u jaja sprječavamo njihovo zgrušavanje u juhi uslijed nagle promjene temperature.​

Sastojci

Za 4 osobe
  • 2 bataka sa zabatakom bez kože
  • 1 pakiranje povrća za juhu
  • sol, papar
  • 1,5 l vode
  • 3 jaja
  • 70 g ječmene kaše
  • sok 1 limuna
  • svježi peršin
  • kriške limuna
  • šareni papar

Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE:

Bio limun Natur*pur

Peršin

Pileći batak/zabatak S-BUDGET

Šareni papar S-BUDGET, zrno, 70g

Carski mix S-BUDGET, 400g

Pitanja i odgovori Ukupno 0 pitanja

Postavi
pitanje...