Tražilica

Vrijeme pripreme:

Težina pripreme:

VIDEO RECEPT

Po kategoriji:

Po nazivu:

Avgolemono – grčka juha s jajima i limunom

Vaša ocjena:

5

Težina pripreme:

1

Vrijeme pripreme:

80 min
  1. Vodu zakuhajte s očišćenim povrćem za juhu pa dodajte piletinu, sol i papar. Kuhajte 45 minuta dok se piletina ne skuha. Izvadite piletinu i stavite je sa strane pa procijedite juhu. 
  2. Odvojite 300 ml temeljca u lončić i držite ga na vatri, a ostatak vratite u lonac pa zakuhajte i dodajte ječmenu kašu i natrganu piletinu. Kuhajte dok ječam ne bude gotov. 
  3. Jaja miksajte nekoliko minuta dok se ne pretvore u pjenu. Postupno im dodajte limunov sok te na kraju sporo lijevajući dodajte 300 ml vrućeg temeljca. Lagano ulijevajte u ostatak juhe s ječmom i piletinom. Na laganoj vatri kuhajte oko 5 minuta da se blago zgusne. 
  4. Pazite da juha ne prokuha jer će se zgrušati. Maknite s vatre, još začinite ako bude potrebno. Poslužite ukrašeno peršinom, kriškama limuna i nakrupno samljevenim šarenim paprom. 

Savjet: Laganim dodavanjem manje količine vrućeg temeljca u jaja, sprečavamo njihovo zgrušavanje u juhi zbog nagle promjene temperature​

Sastojci

Za 4 osobe
  • 2 bataka sa zabatakom, bez kože 
  • 1 pakiranje povrća za juhu 
  • sol, papar 
  • 1,5 l vode 
  • 3 jaja 
  • 70 g ječmene kaše 
  • sok 1 limuna 
  • sol, papar 
  • svježi peršin 
  • kriške limuna 
  • šareni papar

Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE:

Bio jaja Natur*pur, 6 komada

Bio limun Natur*pur

Carski mix S-BUDGET, 400g

Pileći batak/zabatak S-BUDGET

Šareni papar S-BUDGET, zrno, 70g

Pitanja i odgovori Ukupno 0 pitanja

Postavi
pitanje...