Tražilica

Vrijeme pripreme:

Težina pripreme:

VIDEO RECEPT

Po kategoriji:

Po nazivu:

Bistra juha s puno peršina

Vaša ocjena:

4

Težina pripreme:

1

Vrijeme pripreme:

30 min
  1. Mrkvu i celer narežite na kockice i stavite na zagrijano ulje. Lagano ih ispržite pa ulijte goveđi temeljac. Posolite, popaprite i kuhajte poklopljeno na laganoj vatri 15-ak minuta. 
  2. Jaje razmutite, dodajte prstohvat soli, muškatni oraščić i postupno umiješajte griz da dobijete mekanu smjesu. Pomoću žličica oblikujte knedlice i pažljivo ih spustite u juhu. 
  3. Nastavite kuhati na laganoj vatri još 10 minuta. Kad juha bude gotova, obilno je pospite peršinom. Poslužite sa žlicom kiselog vrhnja.

Savjet: Juha se brzo priprema i pogodna je za sve prilike.​

Sastojci

Za 4 osobe
  • 100 g mrkve
  • 60 g korijena celera
  • 1 žlica maslinova ulja
  • 1 l goveđeg temeljca
  • ½ vezice nasjeckanog peršina
  • 4 žlice kiselog vrhnja za posluživanje
  • sol
  • mljeveni crni papar

Za tijesto:

  • 3 žlice pšeničnoga griza
  • 1 jaje
  • prstohvat naribanog muškatnog oraščića
  • sol

Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE:

Celer

Kiselo vrhnje S-BUDGET, 180g

Kocka za juhu S-BUDGET, goveđa

Mrkva Vrtovi Hrvatske, 500g

Peršin

Pitanja i odgovori Ukupno 0 pitanja

Postavi
pitanje...