Tražilica

Vrijeme pripreme:

Težina pripreme:

VIDEO RECEPT

Po kategoriji:

Po nazivu:

Bograč – mađarska gulaš-juha

Vaša ocjena:

5

Težina pripreme:

1

Vrijeme pripreme:

150 min
  1. Na ulju zažutite sitno nasjeckan luk, dodajte kockice svježe paprike i zajedno popržite. Meso narežite na kocke i posolite. Na luk i papriku dodajte sitno nasjeckan češnjak, mljevenu papriku, kumin, mažuran i passatu te pirjajte 30 minuta. 
  2. Dodajte kockice mesa, junetinu i divljač, kuhajte na laganoj vatri sat vremena, potom dodajte svinjetinu i nastavite kuhati dok ne omekša. 
  3. Kad meso omekša, dodajte kocke krumpira i mrkve, podlijte temeljcem i kuhajte još 25 minuta. Kušajte, po želji dodajte soli i papra. Poslužite obilno posuto grubo kosanim peršinom.

Savjet: Svinjetinu dodajte kasnije jer je to mekše meso i potrebna mu je sat vremena kraća priprema.​

Sastojci

Za 4 osobe
  • 400 g junetine
  • 200 g svinjetine od plećke
  • 200 g divljači
  • 400 g crvenog luka
  • 4 češnja češnjaka
  • 400 g krumpira
  • 200 g mrkve
  • 1 svježa crvena paprika
  • 200 ml passate od rajčica
  • 200 ml crnog vina
  • 1 žličica slatke mljevene paprike
  • 1 žličica ljute mljevene paprike
  • ulje ili mast
  • 1,5 l mesnog temeljaca
  • sol, papar, kumin, mažuran
  • 1 vezica lista peršina

Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE:

Aceto balsamico DESPAR

Crvena paprika SPAR, 100g

Juneći but

Očišćemi češnjak Vrtovi Hrvatske, 200g

Pasirana rajčica S-BUDGET, 500g

Žuti luk Vrtovi Hrvatske, 1kg

Pitanja i odgovori Ukupno 0 pitanja

Postavi
pitanje...