Tražilica

Vrijeme pripreme:

Težina pripreme:

VIDEO RECEPT

Po kategoriji:

Po nazivu:

Brza i fina riblja juha

Vaša ocjena:

5

Težina pripreme:

1

Vrijeme pripreme:

40 min
  1. Povrće ogulite, krumpir narežite na manje kockice, a mrkvu i peršin krupno naribajte. 
  2. U odgovarajuću posudu ulijte 1,2 litre vode, a potom dodajte maslinovo ulje, očišćeno povrće, list lovora i protisnut češnjak. Sadržaj u loncu pustite da zakipi i kuhajte na laganoj vatri 10 – 15 minuta. 
  3. Nakon toga dodajte na veće komade narezane filete bakalara, ulijte ocat i pasiranu rajčicu. Posolite, popaprite i kuhajte poklopljeno na laganoj vatri oko 15 minuta. 
  4. Juhu poslužite toplu.

Savjet: Da bi juha bila gušća, pred kraj kuhanja dodajte 200 ml vrhnja za kuhanje u kojem ste razmutili 1 žlicu škrobnog brašna.

Sastojci

Za 4 osobe
  • 400 g fileta bakalara
  • 200 g mrkve  
  • 50 g korijena peršina
  • 250 g krumpira 
  • 2 žlice maslinova ulja
  • 1 lovorov list
  • 3 češnja češnjaka
  • 2 žlice vinskog octa
  • 100 g pasirane rajčice 
  • sol 
  • papar

Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE:

Bio mrkva Natur*pur

Extra djevičansko maslinovo ulje DESPAR, 1L

File bakalara

Pasirana rajčica S-BUDGET, 500g

Vinski ocat DESPAR, 1L

Pitanja i odgovori Ukupno 0 pitanja

Postavi
pitanje...