Tražilica

Vrijeme pripreme:

Težina pripreme:

VIDEO RECEPT

Po kategoriji:

Po nazivu:

Burek

Vaša ocjena:

5

Težina pripreme:

2

Vrijeme pripreme:

60 min
  1. Najprije napravite nadjev. Na 40 ml ulja pržite nasjeckani luk dok ne uvene.
  2. Dodajte u tavu nasitno nasjeckani češnjak, a kad zabijeli, dodajte i mljeveno meso.
  3. Začinite solju i paprom, prema želji. Kuhačom miješajte i odvajajte meso da ne nastanu grudice i pržite dok meso ne dobije lijepu boju.
  4. Raširite prvu koru, premažite je uljem, stavite drugu koru te i nju premažite uljem pa na četvrtinu kore stavite nadjev, zarolajte i stavite u posudu za pečenje. Ovaj postupak ponavljajte dok ne potrošite sve kore i nadjev.
  5. Burek odozgo premažite uljem, pospite sezamom i pecite 25 - 30 minuta na 190 °C.
  6. Pečeni burek ostavite da se hladi desetak minuta pa ga narežite oštrim nožem i poslužite uz šalicu čaja.

Sastojci

Za 4 osobe
  • 500 g tijesta za savijače
  • 500 g mljevene govedine
  • 300 g crvenoga luka
  • 1 češanj češnjaka
  • 8 g soli
  • 100 ml suncokretova ulja
  • papar, prema želji
  • 10 g crnoga i bijeloga sezama

Vino Frajona Merlot


0,75L

Temp. serviranja:
16-18ºC

Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE:

Bio luk Natur*pur, 750g

Bio sezam Natur*pur, 250g

Mljevena junetina

Suncokretovo ulje S-BUDGET, 1L

Listovi za štrudle S-BUDGET

Pitanja i odgovori Ukupno 0 pitanja

Postavi
pitanje...