Tražilica

Vrijeme pripreme:

Težina pripreme:

VIDEO RECEPT

Po kategoriji:

Po nazivu:

Chowder – kremasta juha s morskim plodovima

Vaša ocjena:

5

Težina pripreme:

1

Vrijeme pripreme:

40 min
  1. Povrće očistite i nasjeckajte na manje komade. 
  2. Na malo maslinovog ulja popržite luk, dodajte mrkvu i celer pa sve pirjajte oko 5 minuta. Dodajte komadiće hobotnice, protisnuti češnjak i kockice krumpira pa nakon 5 minuta prelijte povrtnim temeljcem. Kada prokuha dodajte kukuruz, dagnje i škampe. 
  3. Nakon 5 minuta kuhanja u juhu dodajte gustin razrijeđen u malo vode, a potom i vrhnje razmućeno s malo juhe. Sve još kratko prokuhajte i po potrebi doradite začinima.

Savjet: Umjesto hobotnice, dodajte filetirane komade bijele ribe.​

Sastojci

Za 4 osobe
  • 1 glavica luka
  • 2 mrkve
  • ¼ korijena celera
  • 2 češnja češnjaka
  • 2 krumpira
  • 300 g očišćenih dagnji
  • 350 g očišćenih škampa
  • 200 g krakova hobotnice
  • 200 g kukuruza
  • 500 ml povrtnog temeljca
  • 250 ml vrhnja (slatkog vrhnja ili vrhnja za kuhanje)
  • 1 žličica škrobnog brašna
  • sol, papar
  • timijan
  • maslinovo ulje

Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE:

Hobotnica

Kukuruz SPAR, 340g

Očišćemi češnjak Vrtovi Hrvatske, 200g

Škampi na ledu

Vrhnje za kuhanje S-BUDGET, 200ml

Žuti luk Natur*pur

Pitanja i odgovori Ukupno 0 pitanja

Postavi
pitanje...