Tražilica

Vrijeme pripreme:

Težina pripreme:

VIDEO RECEPT

Po kategoriji:

Po nazivu:

Francuska juha od luka

Vaša ocjena:

4

Težina pripreme:

1

Vrijeme pripreme:

35 min
  1. Kruh popržite na suhoj tavi s obje strane do lijepe zlatne boje.
  2. U posudu na dobro zagrijanom maslacu popržite luk narezan na tanje režnjeve do zlatno žute boje. Dodajte protisnuti češnjak, lovorov list i kratko popržite.
  3. Dodajte goveđu kocku, zalijte vodom i vinom, promiješajte i pustite da zakuha. Kuhajte 5 minuta pa maknite s vatre.
  4. U dublju vatrostalnu ili keramičku posudu stavite 4 kriške poprženog kruha i pospite s pola količine naribanog ementalera. Zalijte juhom, pa na nju položite preostali kruh i sve zajedno pospite ostatkom naribanog sira.
  5. Pecite na 200 °C oko 15 minuta. Odmah poslužite.

Sastojci

Za 4 osobe
  • 200 g luka
  • 8 kriški kruha “francuza”
  • 150 g sira ementalera
  • 800 ml vode
  • 1 goveđa kocka
  • 30 g maslaca
  • 1 češanj češnjaka
  • 100 ml bijelog vina
  • 1 lovor list
  • sol i papar

Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE:

Bio luk Natur*pur, 750g

Maslac Natur*pur, 250g

Sir Emmentaler

Kruh Francuz, bijeli

Pitanja i odgovori Ukupno 0 pitanja

Postavi
pitanje...