Tražilica

Vrijeme pripreme:

Težina pripreme:

VIDEO RECEPT

Po kategoriji:

Po nazivu:

Gruzijska kharcho juha od janjetine i riže

Vaša ocjena:

4

Težina pripreme:

3

Vrijeme pripreme:

90 min
  1. Prije kuhanja odvojite meso od kosti i kost rascijepajte na manje komade. U lonac stavite meso, kosti, jednu mrkvu, glavicu luka, korijen peršina, papar u zrnu, posolite i kuhajte dok meso ne omekša.
  2. U drugoj posudi na ulje dodajte sitno nasjeckani luk i pirjajte 20 minuta, zapržite nasjeckani češnjak i ribanu mrkvu, prokuhajte nekoliko minuta, dodajte nasjeckane šljive i pirjajte još 20 minuta.
  3. Kuhanu janjetinu izvadite iz juhe, a povrće iz juhe dodajte pirjanom povrću i šljivama. Začinite crvenom paprikom, ribanim muškatnim oraščićem i soli.
  4. Izmiksajte štapnim mikserom te podlijte janjećom juhom do željene gustoće, dodajte rižu i rajčicu narezanu na kriške i kuhajte 20 minuta uz povremeno podlijevanje janjećom juhom. U međuvremenu narežite janjetinu na kocke, dodajte povrću i riži, kuhajte 1 - 2 minute da se sastojci prožmu. Dobivenu juhu poslužite ukrašenu listićima peršina.

Sastojci

Za 4 osobe
  • 500 g janjeće plećke
  • 100 g svježe rajčice
  • 200 g mrkve
  • 1 korijen peršina
  • 1 vezica lista peršina
  • 200 g crvenog luka
  • 4 režnja češnjaka
  • 50 g suhih šljiva
  • 1 žličica mljevene crvene paprike
  • 80 g riže
  • 50 ml ulja
  • sol i papar u zrnu
  • muškatni orah

Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE:

Bio češnjak Natur*pur

Bio mrkva Natur*pur

Crvena paprika SPAR, 100g

Suhe šljive SPAR, 250g

Pitanja i odgovori Ukupno 0 pitanja

Postavi
pitanje...