Tražilica

Vrijeme pripreme:

Težina pripreme:

VIDEO RECEPT

Po kategoriji:

Po nazivu:

Gusta juha od peršina s pinjolima

Vaša ocjena:

4

Težina pripreme:

1

Vrijeme pripreme:

35 min
  1. Na 60 ml maslinovog ulja pirjajte luk 5 minuta, dodajte korijen peršina narezan na ploške i ploške krumpira. Podlijte temeljcem u nekoliko navrata, kuhajte na laganoj vatri dok povrće ne omekša, povremeno promiješajte.
  2. Dodajte listiće peršina (ostavite nekoliko sa strane za dekoraciju), prokuhajte i izmiksajte juhu štapnim mikserom. Dodajte temeljca do željene gustoće, posolite i kuhajte još 2-3 minute.
  3. U međuvremenu, lagano tostirajte pinjole u tavici. Juhu pikantirajte preostalim maslinovim uljem, začinite svježe mljevenim paprom, pospite pinjolima, dodajte listić svježeg peršina, poslužite.

Savjet: Za veću kremoznost juhe možete dodati staviti par žlica vrhnja.​

Sastojci

Za 4 osobe
  • 250 g korijena peršina
  • 50 g lista peršina
  • 250 g krumpira
  • 150 g crvenog luka
  • 1 l povrtnog temeljca
  • 80 ml maslinovog ulja
  • sol, papar
  • 40 g pinjola

Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE:

Bio luk Natur*pur, paket

Kocka za juhu S-BUDGET, povrtna

Peršin

SPAR PREMIUM extra djevičansko maslinovo ulje, 750ml

Bio korijen peršina Natur*Pur

Pitanja i odgovori Ukupno 0 pitanja

Postavi
pitanje...