Pošaljite vaš omiljeni recept!
registracija
|
prijava
Tips&Tricks
Home of BBQ
Recepti
Video recepti
Magazin
Lifestyle
Novosti
Male kulinarske tajne
Prelistajte magazin
Recepti
Pošaljite vaš omiljeni recept!
Predjela
Juhe
Glavna jela
Salate
Deserti
Hrvatska kuhinja
Dalmacija
Istra i primorje
Kontinentalna Hrvatska
Vegetarijanska jela
Raw Food
Tri, dva, jedan - kuhaj!
Tri, dva, jedan - ho, ho, ho!
Recept dana
Jelo iz akcijskog letka
Tips&Tricks by Špiček
Tips&Tricks by Špiček
Video recepti
Magazin
Lifestyle
Novosti
Male kulinarske tajne
Prelistajte magazin
Kategorija
(nije obavezno)
-
Predjela
Dalmacija
Istra i primorje
Juhe
Glavna jela
Kontinentalna Hrvatska
Salate
Deserti
Sezonska kuhinja
Hrvatska kuhinja
Vegetarijanska jela
Raw Food
Specijaliteti s roštilja
>Traži
Recepti
Predjela
Juhe
Glavna jela
Salate
Deserti
Hrvatska kuhinja
Dalmacija
Istra i primorje
Kontinentalna Hrvatska
Vegetarijanska jela
Raw Food
Tri, dva, jedan - kuhaj!
Tri, dva, jedan - ho, ho, ho!
Recept dana
Jelo iz akcijskog letka
Tips&Tricks by Špiček
Tražilica
Vrijeme pripreme:
do 15 min
do 30 min
do 45 min
više od 45 min
nije bitno
Težina pripreme:
lagano
srednje
teško
VIDEO RECEPT
Po kategoriji:
-
Predjela
Dalmacija
Istra i primorje
Juhe
Glavna jela
Kontinentalna Hrvatska
Salate
Deserti
Sezonska kuhinja
Hrvatska kuhinja
Vegetarijanska jela
Raw Food
Specijaliteti s roštilja
Po nazivu:
> Traži
Recepti
/
Juhe
Gusta juha od peršina s pinjolima
Vaša ocjena:
4
Težina pripreme:
1
Vrijeme pripreme:
35 min
Na 60 ml maslinovog ulja pirjajte luk 5 minuta, dodajte korijen peršina narezan na ploške i ploške krumpira. Podlijte temeljcem u nekoliko navrata, kuhajte na laganoj vatri dok povrće ne omekša, povremeno promiješajte.
Dodajte listiće peršina (ostavite nekoliko sa strane za dekoraciju), prokuhajte i izmiksajte juhu štapnim mikserom. Dodajte temeljca do željene gustoće, posolite i kuhajte još 2-3 minute.
U međuvremenu, lagano tostirajte pinjole u tavici. Juhu pikantirajte preostalim maslinovim uljem, začinite svježe mljevenim paprom, pospite pinjolima, dodajte listić svježeg peršina, poslužite.
Savjet
: Za veću kremoznost juhe možete dodati staviti par žlica vrhnja.
Sastojci
Za
4
osobe
250 g korijena peršina
50 g lista peršina
250 g krumpira
150 g crvenog luka
1 l povrtnog temeljca
80 ml maslinovog ulja
sol, papar
40 g pinjola
Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE:
Zatvori
Bio luk Natur*pur, paket
Kocka za juhu S-BUDGET, povrtna
Peršin
SPAR PREMIUM extra djevičansko maslinovo ulje, 750ml
Bio korijen peršina Natur*Pur
Pitanja i odgovori
Ukupno
0 pitanja
Učitaj više pitanja
Postavi
pitanje...
registracija
|
prijava
> Pošalji