Tražilica

Vrijeme pripreme:

Težina pripreme:

VIDEO RECEPT

Po kategoriji:

Po nazivu:

Islandska juha od lososa i kozica

Vaša ocjena:

5

Težina pripreme:

1

Vrijeme pripreme:

40 min
  1. Ribu narežite na kocke, odvojite trećinu sa strane. Kozicama (300 g)  odstranite tvrdi repić i narežite na manje komade. Usitnite luk, poriluk i celer, krumpir narežite na kockice. 
  2. Na maslacu pirjajte luk i poriluk desetak minuta, dodajte kockice krumpira, celer, promiješajte, podlijte bijelim vinom. Kuhajte 3 – 4 minute da alkohol reducira, posolite pa dodajte koncentrat rajčice i ocat, podlijte temeljcem. 
  3. Kad krumpir omekša, dodajte 200 g lososa i kozice, kuhajte 5 minuta, zalijte zobenim vrhnjem, prokuhajte. Na maslinovom ulju popecite 100 g lososa i 4 kozice, posolite i dodajte u juhu neposredno prije posluživanja. Začinite juhu okretom svježe mljevenog papra.

Savjet: Umjesto zobenog, možete koristiti i vrhnje za kuhanje, odnosno slatko vrhnje.​

Sastojci

Za 4 osobe
  • 300 g Premium smrznutih repova kozica + 4 kom
  • 300 g fileta lososa
  • 100 g crvenog luka
  • 200 g poriluka
  • 250 g krumpira
  • 2 stabljike celera
  • 10 g koncentrata rajčice
  • 20 ml vinskog octa
  • 150 ml bijelog vina
  • 50 g maslaca
  • 600 ml ribljeg temeljca
  • 100 ml zobenog vrhnja
  • 30 ml maslinovog ulja
  • sol, papar

Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE:

Bio poriluk Natur*pur

Extra djevičansko maslinovo ulje DESPAR, 1L

File lososa

Koncentrat rajčice S-BUDGET, 200g

SPAR PREMIUM divovske kozice, 500g

Pitanja i odgovori Ukupno 0 pitanja

Postavi
pitanje...