Tražilica

Vrijeme pripreme:

Težina pripreme:

VIDEO RECEPT

Po kategoriji:

Po nazivu:

Jesenja juha

Vaša ocjena:

4

Težina pripreme:

2

Vrijeme pripreme:

45 min
  1. Na umjerenoj vatri ugrijte maslinovo ulje u posudi za kuhanje juhe.
  2. Dodajte luk i celer, promiješajte i pržite 5 minuta. Potom dodajte sve ostalo povrće i timijan pa promiješajte. Dodajte vodu i razmrvljenu povrtnu kocku.
  3. Kuhajte poklopljeno na blagoj vatri oko 20 minuta ili dok povrće ne omekša.
  4. Pola juhe usitnite štapnim mikserom dok ne dobijete pire. Vratite pire u posudu s ostatkom juhe.
  5. Pomiješajte mlijeko i balzamični ocat pa na kraju umiješajte u juhu i, ako je potrebno, dodatno je zagrijte.

 

Poslao čitatelj: Laka kuharica

Provjerio 

Sastojci

Za 6 osoba
  • 2 žlice maslinova ulja
  • 160 g nasjeckanog luka (1 veća glavica)
  • 2 peteljke celera, narezane na ploške
  • 200 g mrkve, oguljene, narezane na ploške
  • 100 g korijena pastrnjaka, oguljenog, narezanog na manje komade
  • 200 g krumpira, oguljenog, narezanog na kockice
  • ½ zelene paprike, očišćene, narezane na veće komade
  • 600 g bundeve, očišćene, narezane na manje komade
  • 1 čajna žlica sušenog timijana
  • 600 ml vode
  • 1 povrtna kocka
  • ½ šalice mlijeka
  • 1 žlica balzamičnog octa

Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE:

Aceto balsamico DESPAR

Bio mrkva Natur*pur

Celer

Extra djevičansko maslinovo ulje DESPAR, 1L

Kocka za juhu S-BUDGET, povrtna

Pitanja i odgovori Ukupno 0 pitanja

Postavi
pitanje...