Tražilica

Vrijeme pripreme:

Težina pripreme:

VIDEO RECEPT

Po kategoriji:

Po nazivu:

Juha Fanesca

Vaša ocjena:

4

Težina pripreme:

1

Vrijeme pripreme:

70 min
  1. Bakalar potopite u vodu i mijenjajte je nekoliko puta tijekom tri dana. Zadnji dan zamijenite vodu mlijekom. 
  2. Bundevu skuhajte u posoljenoj vodi, a zatim je zgnječite u pire. Narezani kupus skuhajte i dodajte bundevi. Grahorice skuhajte svaku zasebno u posoljenoj vodi. 
  3. U tavi zagrijte ulje i maslac, dodajte nasjeckani luk i pržite. Zatim dodajte češnjak, sol, papar, prethodno skuhanu rižu i leću. Dodajte bundevu, kupus, kuhani grašak, kukuruz, grah i mlijeko. 
  4. Bakalar skuhajte u mlijeku, izvadite, izrežite na kockice i dodajte ostatku juhe. Na kraju dodajte zdrobljeni kikiriki i u zdjelicama poslužite gustu juhu s narezanim jajima te prženim tijestom (kruščićima).

Savjet: Usoljeni bakalar možete zamijeniti svježim bakalarom.​

Sastojci

Za 4 osobe
  • 200 g bundeve
  • 100 g kupusa
  • 150 g graška
  • 100 g kukuruza
  • 200 g graha
  • 100 g leće
  • 100 g kuhane riže
  • 2 češnja češnjaka
  • 2 glavice luka
  • 2 žlice maslaca
  • 1 žlica ulja
  • 500 ml mlijeka
  • sol
  • mljeveni crni papar
  • 1 mali filet usoljenog bakalara
  • 20 g kikirikija
  • 3 tvrdo kuhana jaja
  • kruščići od prženog tijesta

Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE:

Arborio riža DESPAR

Bakalar

Kukuruz SPAR, 340g

Tikva butternut

Zeleni grašak DESPAR

Pitanja i odgovori Ukupno 0 pitanja

Postavi
pitanje...