Tražilica

Vrijeme pripreme:

Težina pripreme:

VIDEO RECEPT

Po kategoriji:

Po nazivu:

Juha od bundeve s pestom, bučinim sjemenkama i uljem

Vaša ocjena:

5

Težina pripreme:

1

Vrijeme pripreme:

35 min
  1. Bundevu očistite i narežite na kocke. Na malo ulja popržite nasjeckani luk, dodajte kockice bundeve i pirjajte 2 – 3 minute. Prelijte temeljcem i kuhajte 20-30 minuta, odnosno dok bundeva ne omekša. 
  2. Dodajte kurkumu i po potrebi još začinite pa izradite štapnim mikserom. Na kraju, prije posluživanja, u svaki tanjur dodajte malo tostiranih bučinih sjemenki, žličicu pesta i obilnije pokapajte bučinim uljem.

Savjet: Umjesto od muškatne tikve, juhu možete pripremiti i od hokaido bundeve.

Sastojci

Za 4 osobe
  • 1 muškatna bundeva (oko 1 kg)
  • 2 glavice luka
  • 1 l mesnog temeljca
  • 1 žličica soli
  • ½ žličice kurkume
  • malo svježe mljevenog papra
  • šaka bučinih sjemenki
  • pesto genovese
  • bučino ulje

Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE:

Bučine golice SPAR, 100g

Bučino ulje SPAR

DESPAR PREMIUM Pesto Genovese

Šareni papar S-BUDGET, zrno, 70g

Tikva butternut

Pitanja i odgovori Ukupno 0 pitanja

Postavi
pitanje...